Η διοργάνωση ενός γάμου είναι μια συναρπαστική αλλά ταυτόχρονα και πιεστική διαδικασία, όπου το ζευγάρι δοκιμάζεται με πολλούς τρόπους. Είναι μια πρόβα τζενεράλε των αντιδράσεών του σε συνθήκες υψηλού στρες. Έτσι, μια θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας, η Carin Goldstein, πιστεύει ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για την εξέλιξη της σχέσης μας.

Ποιες συμπεριφορές αποτελούν καλούς οιωνούς (και ποιες ανησυχητικά σημάδια);

1. Οργανώνετε το γάμο σας μαζί. Συχνά, η νύφη καταλήγει να ξοδεύει περισσότερο χρόνο στη διοργάνωση του γάμου, αν δηλαδή δεν τον διοργανώσει εκείνη εξ ολοκλήρου. Τα ζευγάρια όμως που μοιράζονται από κοινού τις υποχρεώσεις του wedding planning είναι πιθανότερο να μοιραστούν ισότιμα και τις υποχρεώσεις της κοινής ζωής τους.

2. Δείχνετε και οι δύο ενδιαφέρον για την προετοιμασία του γάμου. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο καθένας είναι να ρωτήσει τον άλλο πώς εξελίσσεται μια εργασία που έχει αναλάβει στο wedding planning, αντί να υποθέσει ότι, απλά, την έχει πάρει πάνω του και το έχει, γενικώς. Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο, ακόμα και αν το έτερον ήμισυ έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε πιεστικές συνθήκες. Μπορεί, στην πραγματικότητα, να έχει ανάγκη από ένα χέρι βοηθείας ή έστω από μια έκφραση ενδιαφέροντος από την πλευρά μας.

3. Κάνετε και οι δύο συμβιβασμούς. Αυτό σημαίνει ότι αφενός δίνετε την επιλογή στο έτερον ήμισυ ακόμα και σε εργασίες που έχετε αναλάβει εξ ολοκλήρου εσείς, αφετέρου ότι κάνετε υποχωρήσεις σε αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από κοινού, ώστε να είστε και οι δύο έστω στο ελάχιστο ικανοποιημένοι. Διαφορετικά, πώς θα διαχειριστείτε στο μέλλον ζητήματα πιο σημαντικά από τη γέμιση της γαμήλιας τούρτας;

4. Εστιάζετε και οι δύο στον ίδιο το γάμο, όχι στο μπάτσελορ πάρτι. Σύμφωνοι, μπορεί να σας δελεάζει η ιδέα της επανασύνδεσης με τους κολλητούς/τις κολλητές σας από το σχολείο και μιας γιορτής μόνο για άντρες/γυναίκες, αλλά αν σας ενθουσιάζει τόσο ώστε επισκιάζει την ίδια την τελετή, ίσως πρέπει να αναρωτηθείτε σχετικά με τις αληθινές προτεραιότητές σας μέσα στη σχέση – και στη ζωή σας.

5. Η εμπειρία του γάμου σάς φέρνει πιο κοντά, αντί να σας απομακρύνει. Ακόμα και αν θέλετε να τη μοιραστείτε με όλους τους αγαπημένους σας φίλους και συγγενείς, είναι σημαντικό να φέρει το ζευγάρι πιο κοντά, και μέσα από την ίδια την τελετή, είτε είναι θρησκευτική είτε πολιτική, και στο πάρτι που θα ακολουθήσει και, φυσικά, στο ταξίδι του μέλιτος, αντί να σας χωρίσει το στρες και ό,τι, στο μυαλό σας ή στον πραγματικό κόσμο, πηγαίνει στραβά.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below