Όποιος έχει κάνει ποτέ κατά λάθος «like» σε μια φωτογραφία του Instagram που έχει δημοσιευτεί πριν από χρόνια, ενώ κοιτούσε το προφίλ κάποιου, γνωρίζει τον πανικό που ακολουθεί. Τώρα, ο επικεφαλής του Instagram εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει.
Είτε ψάχνετε το προφίλ ενός πρώην, είτε χαζεύετε παλιές φωτογραφίες ενός φίλου είτε απλώς περιηγείστε από περιέργεια, το «κατά λάθος like» σε μια παλιά ανάρτηση είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο αγχωτικές στιγμές στα social media.
Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, αναφέρθηκε πρόσφατα στο θέμα σε ένα βίντεο και εξήγησε γιατί η εφαρμογή δεν μπορεί να εξαφανίσει εντελώς τα ίχνη του «like», ακόμη κι αν το αναιρέσετε αμέσως.
Τι συμβαίνει αν κάνετε κατά λάθος «like» σε μια φωτογραφία
Πολλοί θεωρούν ότι είναι ασφαλείς αν προλάβουν να αφαιρέσουν γρήγορα το «like». Ωστόσο, ο Adam Mosseri εξήγησε σε νέο βίντεο ότι αυτό ισχύει μόνο εν μέρει.
Στις 28 Ιουλίου, ο επικεφαλής της εφαρμογής δημοσίευσε ένα reel σχετικά με το συγκεκριμένο σενάριο και εξήγησε πώς λειτουργούν οι ειδοποιήσεις.
«Έχετε βρεθεί ποτέ να κάνετε scroll σε περιεχόμενο κάποιου από πολύ παλιά και κατά λάθος να κάνετε “like” σε μια φωτογραφία ή ένα reel, για να το αναιρέσετε αμέσως επειδή δεν το θέλατε;», ρώτησε τους χρήστες.
Στη συνέχεια εξήγησε ότι το Instagram στέλνει δύο ξεχωριστές ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποιος κάνει «like» σε μια ανάρτηση: μία μέσα στην εφαρμογή και μία ως push notification στο κινητό του παραλήπτη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Όταν αναιρείτε το “like”, μπορούμε να διαγράψουμε την ειδοποίηση του Instagram, αλλά δεν μπορούμε να διαγράψουμε την ειδοποίηση από το κινητό», εξήγησε.
Αυτό σημαίνει ότι στην οθόνη κλειδώματος του κινητού μπορεί να εξακολουθήσει να εμφανίζεται μια ειδοποίηση όπως «Ο Adam έκανε like σε αυτή τη φωτογραφία». Αν όμως ο παραλήπτης πατήσει πάνω στην ειδοποίηση, δεν θα βρει κάποια σχετική καταγραφή μέσα στην εφαρμογή.
Ο Adam Mosseri διευκρίνισε ότι το Instagram δεν μπορεί να διαγράψει τις push notifications που έχουν ήδη σταλεί στο κινητό κάποιου. Γι’ αυτό και συμβούλεψε τους χρήστες να είναι προσεκτικοί, καθώς δεν γνωρίζουν αν το άλλο άτομο έχει ενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις.
Πώς αντέδρασαν οι χρήστες
Η αποκάλυψη προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς το κατά λάθος «like» σε παλιά φωτογραφία αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των χρηστών του Instagram.
Πολλοί χάρηκαν που ο ίδιος ο επικεφαλής της εφαρμογής αναγνώρισε το πρόβλημα, ενώ άλλοι απογοητεύτηκαν όταν έμαθαν ότι δεν υπάρχει τρόπος να διαγραφεί πλήρως το λάθος.
Στα σχόλια, αρκετοί χρήστες αντιμετώπισαν το θέμα με χιούμορ, λέγοντας ότι η εξήγηση επιβεβαίωσε το άγχος που είχαν εδώ και χρόνια κάθε φορά που «έψαχναν» ένα προφίλ.
«Μου ανέβηκαν οι παλμοί μόνο και μόνο ακούγοντας αυτό το σενάριο», έγραψε ένας χρήστης. «Πάντα αναρωτιόμουν γι’ αυτό!» σχολίασε κάποιος άλλος. «Η απόλυτη στιγμή πανικού στα social media», έγραψε ένας χρήστης. «Έκανες αμέσως unlike και μετά πέρασες τα επόμενα 10 λεπτά αναρωτώμενος αν τελικά του ήρθε η ειδοποίηση. Με λίγα λόγια, την πατήσαμε», έγραψε ένας άλλος.



