Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι λίγο πολύ προετοιμάζουμε τις διακοπές μας. Σύντομα η Ελλάδα και η Ευρώπη θα γεμίσουν τουρίστες που αναζητούν είτε την έντονη διασκέδαση, είτε την ηρεμία και τη χαλάρωση. Εάν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία και θέλετε να περάσετε λίγες μέρες σε ένα ήσυχο και γαλήνιο μέρος, στη Γαλλική επαρχεία μπορείτε να μείνετε στο παλιό σπίτι του διάσημου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Claude Monet.

airbnb.com

Το σπίτι βρίσκεται στην γαλλική πόλη Giverny και η τιμή του είναι φθηνότερη από τα περισσότερα ξενοδοχεία καθώς κοστίζει 226 δολάρια τη μέρα. Είναι γνωστό ως το Μπλε Σπίτι και περιέχει τρεις κρεβατοκάμαρες, δύο σαλόνια και τρία μπάνια. Είναι διώροφο και διαθέτει επίσης κήπο.

Φαίνεται πως ο ζωγράφος αγόρασε το σπίτι στα τέλη του 19ου αιώνα γιατί λάτρεψε τον κήπο αυτό και μπορούσε εκεί να καλλιεργεί τα λαχανικά του. Έζησε εκεί από το 1883 και πέθανε επίσης εκεί το 1926. Η γειτονιά στην οποία βρίσκετε μάλιστα είναι «καλλιτεχνική», καθώς πολλοί άλλοι ζωγράφοι ζούσαν γύρω και αντλούσαν έμπνευση από το τοπίο και το χωριό.

airbnb.com

Η γειτονιά έχει ακόμα ζωή και συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες που δεν αναζητούν κάτι ιδιαίτερα κοσμοπολίτικο, αλλά κάτι πιο ήρεμο και απομονωμένο. Το σπίτι είναι τοποθετημένο στο πιο ήσυχο κομμάτι του Giverny αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στα μουσεία και τα εστιατόρια.

Φυσικά, το πιο εντυπωσιακό είναι πως θα βρεθείτε στο χώρο στον οποίο δημιουργήθηκαν σπουδαία αριστουργήματα και θα αγγίξετε όντως τα αντικείμενα που παλαιότερα χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο Monet. Μπορείτε να κλείσετε τη διαμονή σας στο airbnb.com.

airbnb.com