Μια διεθνή διάκριση απέσπασε η Ελευθερία Ντεκώ για το νέο φωτισμό της Ακρόπολης: τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο φωτιστικού σχεδιασμού των LIT Design Awards, ένα θεσμό με έδρα την Ελβετία, που συστάθηκε για να τιμήσει τις προσπάθειες νέων σχεδιαστών προϊόντων φωτισμού και εφαρμοστών φωτισμού, επιβραβεύοντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Το έργο του νέου φωτισμού της Ακρόπολης, ειδικότερα, ολοκληρώθηκε με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟA.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σχολίασε σχετικά: «Η εικόνα του κορυφαίου μνημείου μας αντικατοπτρίζει και εκπέμπει την εικόνα της χώρας. Ο φωτισμός τώρα αναδεικνύει το σύνολο του Ιερού Βράχου, τα Τείχη, τον όγκο, τη γεωμετρία κάθε μνημείου, από κάθε πιθανό σημείο θέασης. Τα μάρμαρα, πιο λευκά από ποτέ, αντανακλούν το φυσικό υλικό, εξάρουν κάθε πτυχή, κάθε σχήμα, τονίζουν το ανάγλυφο της διακόσμησης κάθε μνημείου. Αυτό το έργο βραβεύεται σήμερα. Αυτό το έργο γνωρίζει τη διεθνή αναγνώριση από τους ειδήμονες της τέχνης και της τεχνικής του φωτισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το φως της Ακρόπολης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Αναδεικνύει το σημαντικότερο μνημείο του Δυτικού Πολιτισμού. Προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Προβάλλει την Ελλάδα».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below