Αν βρεθούμε στο κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, αλλά και μέσα στον Σεπτέμβριο, μπορεί να έρθουμε αντιμέτωπες με μια έκπληξη. Περφόρμερ έχουν αναλάβει να ζωντανέψουν έξι ζωγραφικά έργα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη σε tableaux vivants που συνδέουν την παραστατική τέχνη με τη ζωγραφική και την ιστορία του Αγώνα.

Το πρόγραμμα της δράσης

Ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη, όπου τα tableaux vivants θα παρουσιαστούν στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος αttica στην οδό Τσιμισκή, στις 1 και 2 Ιουλίου, ώρα 19:30-20:10 και στις 3 Ιουλίου, ώρα 13:00-13:40. Συνέχεια θα δοθεί στην Αθήνα, όπου θα παρουσιαστούν στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica στην οδό Πανεπιστημίου, στις 6, 7, 8 και 9 Ιουλίου, ώρα 19:30-20:10.

Τα tableaux vivants θα παρουσιαστούν επίσης: Στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Στην Αθήνα, στα εμπορικά κέντρα The Athens Golden Hall στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου και στο The Mall Athens στις 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού «Μορίας ‘21», σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα attica και τα Εμπορικά Κέντρα the Mall Athens, Golden Hall, Mediterranean Cosmos. Είναι μια ιδέα και παραγωγή της εταιρείας Discover Greek Culture. Τη χορογραφία και το casting έχει αναλάβει η Φρόσω Κορρού, την εικαστική εγκατάσταση η Όλγα Μπρούμα, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση ο Παναγιώτης Πλασκασοβίτης και τη διεύθυνση παραγωγής ο Ανδρέας Βάλμης. Ερμηνεύουν οι: Διονύσης Λάνης, Πέτρα Μαυρίδη, Δώρα Μπιλιώνη και Χρήστος Φουσέκης.

Για το πρόγραμμα «Μοριάς ‘21»

Τα tableaux vivants μας εμπνέουν φέτος να επισκεφτούμε τις 21 θεματικές διαδρομές του προγράμματος, σε συνδυασμό και με μια σειρά από σημαντικές δράσεις στην Πελοπόννησο, από τους άξονες Ιστορίας, Τέχνης, Γαστρονομίας και Φύσης. Προτεινόμενες τριήμερες, πενθήμερες και επταήμερες διαδρομές είναι διαθέσιμες στη ιστοσελίδα του προγράμματος, www.morias21.com

Δες τα έργα:

January Suchodolski, Ο χορός του Ζαλόγγου, 1833. Μουσείο Μπενάκη
Henri Decaisne, Αποτυχία επιχειρήσεως, 1826. Μουσείο Μπενάκη
Διονύσιος Τσόκος, Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, 1850. Μουσείο Μπενάκη
Sir Charles Lock Eastlake, Έλληνες φυγάδες μετά την καταστροφή της Χίου, 1833. Μουσείο Μπενάκη
Θεόδωρος Βρυζάκης, Το καραούλι, 1851. Μουσείο Μπενάκη
Θεόδωρος Βρυζάκης, Ο όρκος των αγωνιστών στην εκκλησία της Αγίας Λαύρας, 1851. Μουσείο Μπενάκη

Info

Τα πρωτότυπα έργα περιλαμβάνονται στην μεγάλη επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά», συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη με την Τράπεζα της Ελλάδος, την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank, που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 έως τις 7 Νοεμβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στη σελίδα www.morias21.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below