Μπορεί να μας πείθει απόλυτα ότι είναι μια 45αρα γυναίκα που την εγκατέλειψε ο σύζυγός της μετά από πολλά χρόνια έγγαμης ζωής γεμάτης όρκους πίστης και αφοσίωσης αλλά μιλάμε ξεκάθαρα για το νέο ρόλο της.

Στην πραγματική ζωή η Φαίδρα Δρούκα είναι μια ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα. Παντρεύτηκε ένα μεσημέρι στο Δημαρχείο της Καισαριανής,  χωρίς να τους πάρει είδηση κανείς, δύο εβδομάδες πριν έρθει στον κόσμο ο γιο της. Τώρα, μοιράζει το χρόνο ανάμεσα στις υποχρεώσεις μιας εργαζόμενης μαμάς και το κάνει μακριά από τα φώτα. Κάποιες φορές η αναγνωρισιμότητα που της δίνει η επαγγελματική της ιδιότητα της φέρνει αμηχανία γιατί δεν θέλει να διακόπτεται η κανονικότητα της ζωής της και ειδικά του γιου της. Έχει τύχει να είναι για φαγητό με την οικογένειά της και να επιμένουν να σηκωθεί, ενώ τρώει, για να φωτογραφηθεί. Εκεί, βάζει τα όριά της.

Είναι λίγα αυτά που ξέρουμε για εκείνη αλλά το ταλέντο της δεν χρειάζεται συστάσεις. Φέτος την βλέπουμε και τηλεοπτικά μέσα από τη σειρά “Μην ψαρώνεις” ενώ την έχουμε αγαπήσει μέσα από τις ερμηνείες της στο “Άκρωςς οικογενειακόν” και φυσικά στο “Υπέροχα πλάσματα”. Στο θέατρο μετρά δεκάδες ερμηνείες που επιθυμεί -και έχει ήδη να δουλέυει πάνω σε αυτό- να τις αρχειοθετήσει όλες σε μία ιστοσελίδα. Εμείς, θα σταθούμε στην παράσταση που ανεβάζει από τις 12 Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00, στο Από Μηχανής Θέατρο.

Υποδύεται την Άντζελα Κέννεντι Λίπσκυ στο  “Υπέροχο μου διαζύγιο” της Geraldine Aron. Η Ιρλανδή συγγραφέας, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ζωντάνια, μάς βάζει να ζήσουμε όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αποφάσεις, και τις καινούργιες εμπειρίες μιας γυναίκας που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής της,…στο αναπάντεχο διαζύγιο!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Μιας γυναίκας έξυπνης μεν αλλά και παιδιάστικα αφελής -λόγω συζυγικών υποχωρήσεων- τρυφερής, δοτικής αλλά και συνάμα φοβισμένης, επίσης λόγω συζυγικών υποχωρήσεων, χαρούμενης και ταυτόχρονα θλιμμένης. Μια από τις γυναίκες που συναντάμε κάθε μέρα. Ίσως μια γυναίκα σαν όλες εμάς.

Η ερμηνεία της Φαίδρας Δρούκα δεν σου αφήνει επιλογή από το να σε κάνει να συμπάσχεις με την Άντζελα. Μπορεί να είναι μόνο της πάνω στη σκηνή αλλά στον θεατή μοιάζει σαν να είναι εκεί μαζί της όλοι οι ήρωες που περιγράφει. Σίγουρα μαζί της είναι το κοινό, από το οποίο δεν λείπουν και οι άνδρες, που στο τέλος της δίνει το πιο θερμό του χειροκρότημα. Μια ερμηνεία που αξίζει να δεις, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου που ανεβαίνει η παράσταση, ακόμα κι αν δεν έχεις περάσει τη φάση ενός διαζυγίου γιατί σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου έχεις βιώσει ένα δύσκολο χωρισμό. Εδώ θα δεις το how to για να το κάνεις να μοιάζει… υπέροχος!

Last but not least: Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι “Οι Παλιές οι Μέρες“, μια πρωτότυπη σύνθεση σε στίχους Κοραή Δαμάτη -που υπογράφει και τη σκηνοθεσία- και μουσική-ερμηνεία Δήμητρας Γαλάνη.