Στο επεισόδιο του GNTM το οποίο προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, την παράσταση έκλεψε μια υποψήφια η οποία προκάλεσε και την πρώτη κόντρα ανάμεσα στη Βίκυ Καγιά και στην Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Η Άννα Αμανατίδου, ήταν το μήλον της Έριδος ανάμεσα στις δυο κυρίες σχετικά με το αν και κατά πόσο κάνει για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χώρο της μόδας. Η μεν Καγιά ήταν κατηγορηματική ότι δεν κάνει η δε Παπαγεωργίου πίστευε το ακριβώς αντίθετο.

Η Βίκυ Καγιά επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι η εμπειρία της στο χώρο επί 25 συνεχόμενα χρόνια της λέει ότι το συγκεκριμένο κορίτσι δεν κάνει για μοντέλο, ενώ η Ηλιάνα Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι η δική της εμπειρία στις ΗΠΑ της λέει ότι υπάρχει χώρος και αγορά και για τη συγκεκριμένη υποψήφια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greece’s Next Top Model (@gntmgr) στις

Δυο συντάκτριες του Μarie Claire με 18 χρόνια διαφορά ηλικίας λένε τη γνώμη τους σχετικά με το αν ένα κορίτσι όπως η Άννα Αμανατίδου μπορεί να γίνει μοντέλο ή όχι.

Ιωάννα Σπυροπούλου – Intern Editor 19 ετών Φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΕΚΠΑ:

Ποτέ δεν μας ξεκαθαρίστηκε με ακρίβεια ποιοι είναι οι κανόνες του διαγωνισμού και ποιος ο στόχος του, τουλάχιστον σε εμάς τους θεατές, αλλά απ’ ότι φαίνεται και στα ίδια τα υποψήφια μοντέλα τα οποία ποτέ δεν γνωρίζουν 100% αν πληρούν τις προϋποθέσεις, ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση. Με κάποιους από τους τέσσερις κριτές να επιμένουν στα standards της υψηλής μόδας (βλ. Βίκυ Καγιά), κάποιους να πρεσβεύουν τις τάσεις της εποχής που ζουν (βλ. Ηλιάνα Παπαγεωργίου), και τους υπόλοιπους να εναλλάσσουν απόψεις ή να κινούνται με κριτήριο το ένστικτό τους, το reality show, που είναι στη «φύση» του να περιπλέκει καταστάσεις και πρόσωπα, δεν έχει καν σαφή προσανατολισμό. Απορούμε για τη συνέχεια.

Η περίπτωση της Άννας Αμανατίδου είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ως τώρα καθώς έφερε σε σύγχυση τους ίδιους τους κριτές που δεν ήξεραν ποια γραμμή να ακολουθήσουν. Σε απλή ανάλυση οι δύο πόλοι έλξης είναι οι εξής: high fashion vs instagram fashion. Είναι απόλυτα φυσικό να παρουσιαστεί μπροστά στους κριτές μία κοπέλα με πιο “instagram” σώμα, έτσι πλέον λέμε το γυναικείο, καμπυλωτό σώμα, δηλαδή  με χαρακτηρισμούς ενοχλητικούς και τόνο φωνής επικριτικό. Όταν η ίδια η εκπομπή υποτίθεται προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί  και επιζητά τη διαφορετικότητα, τέτοια κορίτσια θα έπρεπε να επιλέγονται.

Η Άννα Αμανατίδου απλώς βρέθηκε αντιμέτωπη με την αντίθεση ανάμεσα σε αυτές τις δύο τάσεις, την παλιά και την καινούρια. Με τα δεδομένα της καινούριας, στο Miami ή όχι, σίγουρα σε κάποιους τομείς του modeling θα είχε επιτυχία, όπως άλλωστε έχουν πολλές άλλες με τα μισά προσόντα από αυτήν. Με βάση το γεγονός ότι πολλές με «πιο ισορροπημένες» αναλογίες από εκείνη δεν πέρασαν στο bootcamp και ότι πολλές άλλες λιγότερο «εύπλαστες, συμπαθητικές, ψηλές και στενές» έχουν ήδη περάσει, θεωρώ ότι έχει κάθε δικαίωμα να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, εφόσον στα δικά μου μάτια, όντως διαθέτει κάτι το εξωτικό και εκπέμπει “latin vibes”, κάτι που ως τώρα δεν έχουμε ξαναδεί σε υποψήφια.

Με κάποιες βελτιώσεις στο πρόσωπο και ειδικά στα φρύδια και τα μαλλιά, όπως πολύ σωστά της υπέδειξαν, πιστεύω ότι θα έφτανε αρκετά μακριά, συμφωνώντας μόνο γι αυτή τη φορά, με την Ηλιάνα. Δεδομένου λοιπόν ότι το show έχει κριτές που περνούν από την ακραία αυστηρότητα στον borderline σεξισμό , γιατί να μην περάσει; Ίσως απλά ο καφές της Βίκυς Καγιά να άργησε να φτάσει εκείνη την ημέρα.

Έλενα Φάκου – Lifestyle Editor 37 ετών Απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας  της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ:

” Η συγκεκριμένη υποψήφια δεν είναι το πρώτο πρόσωπο στο οποίο δίνεται η ευκαιρία από τους κριτές του φετινού GNTM να περάσει στο Bootcamp και κατά τη γνώμη μου δεν πληροί τις καθιερωμένες προϋποθέσεις αναλογιών για κάτι τέτοιο. Επομένως δεν έχει γίνει αρκετά ξεκάθαρο τι ακριβώς αναζητά η επιτροπή. Το μόνο που έχει γίνει ξεκάθαρο είναι τι δεν αναζητά, και αυτό είναι οι πλαστικές επεμβάσεις. Όσον αφορά στο σωματότυπο, στα χαρακτηριστικά του προσώπου και στην προσωπικότητα- σε όποιο βαθμό μπορεί κάποιος να την σκανάρει σε ένα ολιγόλεπτο casting- το τοπίο ως τώρα δεν είναι ξεκάθαρο, προφανώς επειδή έχουν εισαχθεί μέσα στο παιχνίδι εκτός από τους όρους του reality και κάποιες άλλες παράμετροι, όπως η σύγχρονη εικόνα των ανθρώπων μέσα από τα social media και το opening της μόδας στην εναλλακτική ομορφιά.

Ας μην ξεχνάμε ότι κάποτε η Cindy Crawford έδωσε αγώνες για να μην αφαιρέσει την ελιά από το πρόσωπό της, αφού τα πρακτορεία θεωρούσαν ότι της στερούσε την τελειότητα. Βλέποντας την εξέλιξη των προτύπων ομορφιάς από τότε μπορούμε να αντιληφθούμε τη νέα τάξη πραγμάτων που επικρατεί και στη μόδα.

Η Άννα Αμανατίδου δεν έχει τις αναλογίες που είθισται να έχει ένα μοντέλο που θα ασχοληθεί με τη μόδα σε υψηλό επίπεδο. Δεν διαθέτει το ύψος και τα measurements. Eπίσης και η φυσιογνωμία της είναι αυτή του Girl Next Door χωρίς αυτό να είναι κακό, απλώς δεν είναι θεαματικό ώστε να αποτελέσει το εισητήριό της. Επικροτώ το ότι η μόδα οφείλει να αγκαλιάζει και να αποθεώνει τη διαφορετικότητα, αλλά ούτε αυτό είναι χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης υποψήφιας. Δεν έχει κάτι το διαφορετικό σε βαθμό που αυτό να είναι το δυνατό της χαρτί. Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ συμπαθητικό κορίτσι το οποίο έχει ανθίσει στην ηλικία που βρίσκεται και θα μπορούσε να είναι η όμορφη της παρέας της ή της τάξης της, αλλά ως εκεί.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Greece’s Next Top Model (@gntmgr) on

Επομένως είμαι σύμφωνη με την κυρία Καγιά καθώς πιστεύω ότι το Instagram και οι -αγορασμένοι ή και όχι- ακόλουθοι δεν αποτελούν κριτήριο για το αν κάποια κοπέλα κάνει για επαγγελματίας μοντέλο. Το Instagram θα μπορούσε να τη βοηθήσει να γίνει μια seasonal influencer -το φαινόμενο των καιρών μας- η οποία θα λανσάρει κάποια brands που θα της τα εμπιστευτούν ορισμένοι σχεδιαστές ή έμποροι που θεωρούν ότι απευθύνονται στα κορίτσια της ηλικίας της. Ως εκεί, πράγματι ίσως και να μπορούσε να έχει μια υπόσταση. Ακόμα θα μπορούσε να κάνει ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό για ένα ΙΕΚ ή μια φοιτητική προσφορά σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, πράγματα δηλαδή που απευθύνονται στο μέσο άνθρωπο και αναζητούν ένα ίδιο με αυτόν πρότυπο. Θα μπορούσε ακόμη να κάνει ένα guest πέρασμα από μια πασαρέλα η οποία θέλει να σπάσει τα στερεότυπα, όπως η τελευταία επίδειξη εσωρούχων της Rihanna, με τα “Savage X Fenty” η οποία έκλεισε την πρόσφατη εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και στην οποία συμμετείχαν γυναίκες κάθε μορφής. Πέρα από αυτό, θεωρώ κι εγώ πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος για να τον αντιμετωπίσει. Αν μας εκπλήξει θα είναι ένα μικρό όμορφο θαύμα.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greece’s Next Top Model (@gntmgr) στις