Ο οίκος μόδας Gucci αποφάσισε το Νοέμβριο του 2018 να ανοίξει ένα μοναδικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη, στην οδό Wooster. Η απόφαση αυτή, πρωτότυπη και μοναδική, κέντρισε το ενδιαφέρον κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τη μόδα, τη φωτογραφία, την τυπογραφία ή γενικά αγαπά τα βιβλία και την αισθητική.

Το βιβλιοπωλείο είναι διαμορφωμένο και διακοσμημένο με βάση την χαρακτηριστική Gucci αισθητική, δημιουργώντας ένα maximal χώρο που σε καλεί να καθίσεις, να νιώσεις οικεία και ζεστά και να απολαύσεις ένα βιβλίο. Η συλλογή τους είναι τεράστια και πολύ ζηλευτή, καθώς περιέχει σπάνιες εκδόσεις και προσεκτικά επιλεγμένα αντίτυπα.

Ο ιδρυτής του underground βιβλιοπωλείου, Dashwood Books, o David Strettell,  ανέλαβε την οργάνωση και το στήσιμο του καταστήματος, η οποία εκπέμπει τόσο πετυχημένα τον χαρακτήρα του οίκου Gucci. Επισημαίνοντας τη σχέση μεταξύ λέξεων, εικόνων και στυλ, το κατάστημα διαθέτει μια ποικιλία περιοδικών και σπάνιων βιβλίων, καθώς και αφιερώματα σε δουλειές φωτογράφων μόδας. Θα βρείτε επίσης το ίδιο το zine που εκδίδει ο οίκος Gucci, το Le Palace.

Και αν δεν καταφέρετε να πεταχτείτε στη ΝΥ, απολαύστε τις εικόνες.