Για κάποιον που έχει πεθάνει εδώ και 30 χρόνια σαν το μεγάλο ζωγράφο Salvador Dalí , είναι αξιοσημείωτο να σημειώνει πολλά πρωτοσέλιδα ειδήσεων ακόμη και τώρα, καθώς έχει ξαναζωντανέψει η υπόθεση μιας υποτιθέμενης πατρότητας που ξεκίνησε πέντε χρόνια πριν.

Το 2015, η 61χρονη Ισπανίδα μέντιουμ Maria Pilar Abel Martínez, ισχυρίστηκε ότι ήταν κόρη του αείμνηστου σουρεαλιστή. Κατέθεσε αγωγή πατρότητας και μήνυσε τόσο την ισπανική πόλη της Χιρόνα, όπου κατοικεί, όσο και το ίδρυμα του Dalí το οποίο κατέχει την περιουσία του από τότε που έφυγε από τη ζωή το 1989.

Δύο χρόνια αργότερα, ένας δικαστής διέταξε να εκταφεί το σώμα του καλλιτέχνη. Όταν ανοίχτηκε η κρύπτη που σχεδίασε ο ίδιος στη γενέτειρά του Figueres, στην Καταλονία, ο αείμνηστος καλλιτέχνης βρέθηκε να έχει το μουστάκι του ακόμα. Δυστυχώς για την Martínez, το τεστ πατρότητας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Dalí δεν ήταν ο πατέρας της.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το δικαστήριο της Μαδρίτης απέρριψε μια έφεση που είχε κατατεθεί από την Martínez, στην οποία επέκρινε τον χειρισμό των λειψάνων του Dalí. Τώρα, τρία χρόνια μετά την αρχική εκταφή, η Martínez αναγκάστηκε από το ισπανικό δικαστήριο να πληρώσει τον λογαριασμό – εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 7.000 ευρώ. Έχει 20 ημέρες για να ασκήσει έφεση για την απόφαση του δικαστηρίου.

Ενώ ο Dalí ήταν ένας άνθρωπος που εφηύρε επανειλημμένα μύθους για τον εαυτό του, είμαστε σίγουρες ότι ακόμη και το πνεύμα του θα ήθελε να ηρεμήσει από τους μύθους τοσά χρόνια μετά από το θάνατό του.