Ελευθερία, πώς περνάς το φετινό καλοκαίρι;

Σκηνή από την παράσταση Οθέλλος. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος

Περιοδεία με τον Οθέλλο, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο. Οπότε το φετινό καλοκαίρι με βρίσκει πολύ χαρούμενη και γεμάτη. Είναι μια πολύ ωραία δουλειά με μοναδικά ωραίους ανθρώπους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Υποδύεσαι την Μπιάνκα, μια γυναίκα που σαγηνεύει τους άνδρες. Τι είναι σέξι, χωρίς να χρειάζεται να προσπαθεί κανείς γι’ αυτό;

Η Ελευθερία Κοντογεώργη είναι η Μπιάνκα, μία γυναίκα ελευθέρων ηθών, στον Οθέλλο του Σαίξπηρ. Φωτ. Πάτροκλος Σκαφίδας.

 

Σέξι είναι το χιούμορ. Ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο. Η ευστροφία. Αν το μυαλό είναι γοητευτικό, είναι και o άνθρωπος ολόκληρος. Κάπως έτσι σκέφτομαι και για την Μπιάνκα. Ο τρόπος που στέκεται και που μιλάει είναι που την κάνει σέξι.

O Οθέλλος είναι ένα έργο που μιλάει, ανάμεσα σε άλλα πολύ σημαντικά, και για την ερωτική ζήλια. Ζηλεύεις;

 

Αλέξανδρος Βάρθης (Κάσσιος) – Ελευθερία Κοντογεώργη (Μπιάνκα) σε σκηνή από τον Οθέλλο. Φωτ.: Κώστας Γκιόκας

 

Ζηλεύω και όταν συμβαίνει το δείχνω και μάλιστα έντονα! Θα ζηλέψω βέβαια μόνο αν μου δώσουν δικαίωμα. Με όριο όμως πάντα και με λογική όσο γίνεται. Για παράδειγμα όταν θαυμάζουν τον άνθρωπο σου, δεν ζηλεύεις, θαυμάζεις εκατό φορές περισσότερο. Το θέμα είναι να ξέρει ο καθένας που πρέπει να βάλει τα όρια του. Καλό είναι να έχεις ξεκαθαρίσει κι εσύ τι σε κάνει να νιώθεις άβολα. Ζηλεύω όμορφα μέρη και ταξίδια που θα ήθελα να είναι πιο ευκολο να πραγματοποιηθούν, ειδικά στην εποχή που ζούμε.

Όταν ακούς τη λέξη κατοικίδιο, τι σκέφτεσαι;

 

Ο Τσάπο! @kontogeorgi_eleftheria

 

Γενικά η λέξη κατοικίδιο μου φέρνει στο μυαλό αγάπη. Πολλή αγάπη, φροντίδα και υπευθυνότητα. Συγκεκριμένα βέβαια μου έρχεται στο μυαλό ο κούκλος μου. Ο Τσάπο μου. Είναι ο έρωτας μου ο μεγάλος, έτσι τον φωνάζω. Έρχεται και με παίρνει αγκαλιά, κυριολεκτικά. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Με κοιτάει και λιώνω.
Ένας μεγάλος έρωτας;
@kontogeorgi_eleftheria
@kontogeorgi_eleftheria
@kontogeorgi_eleftheria
Θα μοιραστείς μαζί μας κάτι που διάβασες τελευταία και σου άρεσε;
Ένας μονόλογος της Αιμιλίας στον Οθέλλο τελειώνει με την φράση “Τότε ας μάθουν να μας φέρονται καλά. Αλλιώς να ξέρουν: Αν τους κάνουμε κακό, θα είναι γιατί αυτοί μας το έχουν μάθει”.  Αναφέρεται στους άντρες. Εγώ το σκέφτομαι και πιο γενικά. Για όλους. Προς όλους. Ο κόσμος χρειάζεται κάποια απλά και βασικά για να είναι πιο όμορφος. Αν πρώτα  σκεφτόμασταν πως συμπεριφερόμαστε εμείς χωρίς να κρίνουμε τη συμπεριφορά των άλλων, θα ήμασταν ένα βηματάκι πιο κοντά.
Τι γεύση έχει για σένα το καλοκαίρι;
Το καλοκαίρι έχει γεύση καρπούζι με τυρί φέτα. Σε ένα μπαλκόνι της Χαλκιδικής με το αλάτι της θάλασσας στα μαλλιά.

Τι σχέση έχεις με τη θάλασσα;

@kontogeorgi_eleftheria

Σε ποια από τις φωτογραφίες σου στο ίνσταγκραμ είσαι περισσότερο εσύ;

@kontogeorgi_eleftheria
Η Ελευθερία Κοντογεώργη υποδύεται την Μπιάνκα στην παράσταση των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, Οθέλλος, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Η παράσταση συνεχίζει τη sold out περιοδεία της με επόμενη στάση στην Αθήνα το Θέατρο Πέτρας την Τετάρτη 21 Ιουλίου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below