Η Kaitlyn Stewart, εκροσωπώντας τον Καναδά, κέρδισε τον τίτλο του WORLD CLASS Bartender of the Year 2017  στον παγκόσμιο τελικό  που διεξήχθη στην πόλη του Μεξικό. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο κορυφαίος τίτλος bartender πηγαίνει σε γυναίκα, καθώς πέρυσι στον τελικό του Μαϊάμι είχε κερδίσει η Γαλλίδα Jennifer Le Nechet.

Την τελευταία εβδομάδα, η Kaitlyn διακρίθηκε σε μια σειρά προκλήσεων που δοκίμασαν κάθε δεξιότητα και ικανότητα που καθιστά έναν bartender ξεχωριστό. Αγωνίστηκε στο ρινγκ της πρόκλησης Lucha Libre, για να δημιουργήσει το κλασσικό cocktail που έκανε τη διαφορά.  Ανταπεξήλθε στη  συναρπαστική Heat of The Moment δοκιμασία με τον καλύτερο τρόπο, δημιουργώντας ένα cocktail πέρα από τα συνηθισμένα χρησιμοποιώντας γαστρονομικές τεχνικές. Και φυσικά, λαμβάνοντας υπόψιν την  περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την οποία γίνεται λόγος ολοένα και πιο συχνά, δημιούργησε το απόλυτο «green» cocktail στα πλαίσια της δοκιμασίας Mex ECO.

Οι επισκέπτες και καλεσμένοι του WORLD CLASS διαγωνισμού παρακολούθησαν την δημιουργία μοναδικών serves, και έγιναν μάρτυρες των νέων trends που διαμορφώνουν μια νέα εποχή στη fine drinking σκηνή. Παρόλο που όλοι οι υποψήφιοι ήταν χαρισματικοί, η Kaitlyn, από το μπαρ Royal Dinette του Βανκούβερ, πραγματικά ξεχώρισε, και είναι πλέον έτοιμη να δημιουργήσει μοναδικά cocktails, αξιοποιώντας πάντα το Reserve portfolio των  εκλεκτών αποσταγμάτων της Diageo.

O διαγωνισμός WORLD CLASS Bartender of the Year είναι ο μεγαλύτερος σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν ήδη συμμετάσχει παραπάνω από 10,000 bartenders από 57 χώρες. 55 από αυτούς, μετά από την πρόκριση τους στον τοπικό διαγωνισμό της χώρας που εκπροσωπούν, συγκεντρώθηκαν στην πόλη του Μεξικό την Κυριακή 20 Αυγούστου, με σκοπό να διεκδικήσουν τον κορυφαίο τίτλο στο χώρο. Χθες, η σκληρή μάχη στο ρινγκ του Lucha Libre ανέδειξε τους καλύτερους 4 υποψηφίους που προκρίθηκαν στην τελική δοκιμασία, στην οποία έπρεπε να επιδείξουν τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα τους για τη δημιουργία κλασσικών και signature serves.

Η Kaitlyn θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει ανά τον κόσμο ως Diageo Reserve Brand Ambassador, να δημιουργήσει ξεχωριστά ποτά σε μακρινούς προορισμούς και διαγωνισμούς, ενώ θα βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων του κλάδου, αποτελώντας το ένατο μέλος του WORLD CLASS Hall of Fame.

 

Όπως ανέφερε η Kaitlyn, παγκόσμια πρωταθλητής του WORLD CLASS: «Είμαι συγκλονισμένη για την κατάκτηση της θέσης του κορυφαίου τίτλου στο χώρο του bartending  παγκοσμίως. Ήταν μία εξαντλητική εβδομάδα, όπου συμμετείχα σε πολύ δύσκολες δοκιμασίες με μερικούς από τους πιο έμπειρους bartenders που έχω γνωρίσει ποτέ. Η συμμετοχή που στον Τελικό ήταν κάτι το συναρπαστικό, αλλά το να ολοκληρώνεται η εβδομάδα και να είμαι η νικήτρια… Είμαι τόσο χαρούμενη! Τα cocktails είναι πλέον «στα καλύτερά τους» όσο ποτέ άλλοτε και το να βρίσκομαι στην «πρώτη γραμμή» αυτής της τάσης, ενισχύοντας την ιδέα νέων υλικών και πρωτοποριακών συνταγών, είναι κάτι πραγματικά με το οποίο είμαι πραγματικά παθιασμένη. Έχω αγαπήσει κάθε στιγμή αυτής της εμπειρίας!». 

Η Kaitlyn έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια που δραστηριοποιούνταν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και οι γονείς της από μικρή ηλικία της μετέδωσαν το πάθος τους για τον κλάδο. Ξέρει ότι η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά μπορούν να οδηγήσουν σε σπουδαία πράγματα. Η Kaitlyn αντλεί έμπνευση από τη μουσική που ακούει, το φαγητό που απολαμβάνει και ταυτόχρονα από τους πελάτες της στο bar. Το όνειρό της είναι να συνεχίσει να εξελίσσει την τέχνη της, να εξερευνήσει τον κόσμο και τελικά να ανοίξει το δικό της bar! 

Η Johanna Dalley, Global Director του WORLD CLASS ανέφερε: «Αυτή η εβδομάδα ήταν ιδιαίτερη για τους bartenders και με αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκειά της, δεν απογοητεύτηκε κανείς – ήταν πράγματι εκπληκτικά. Η κουλτούρα του cocktail ακμάζει και οι φιναλίστ του WORLD CLASS είναι αυτοί που χαράσσουν τον δρόμο, ενισχύοντας την άνθιση αυτής της βιομηχανίας. Όσοι είμαστε στο WORLD CLASS, βρισκόμαστε σε αποστολή, που δεν είναι άλλη από το να εμπνέουμε τους ανθρώπους να πίνουν ποιοτικά, διαμορφώνοντας το μέλλον του ποτού, είστε στο σπίτι, είστε στα bars. Ο τελικός του WORLD FINAL είναι ένας τρόπος για να έρθουμε όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση αυτού του σκοπού.»

Η Lauren Mote, Diageo Reserve’s Global Cocktalian και κριτής του WORLD CLASS δήλωσε τα εξής: «Ουάου! Τι εκπληκτική εβδομάδα! Σαν κριτές είδαμε συγκλονιστικές εκτελέσεις και συνδυασμούς πρώτων υλών που δεν φανταζόμασταν! »

Ενώ για τον νικητή του διαγωνισμού, πρόσθεσε “΄Όλοι οι φιναλίστ ήταν εκπληκτικοί, ωστόσο για μένα η Kaytlin πραγματικά έκανε τη διαφορά. Η απόδοσή της στο Lucha Libre ρινγκ ήταν υποδειγματική, ενώ παράλληλα με εντυπωσίασε ο τρόπος που αντιμετώπισε την πρόκληση του Heat of the Moment. Όμως στη τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού, θέλαμε να βρούμε αυτόν τον χαρισματικό bartender, που θα ξεχωρίσει για την δημιουργικότητα του και την απόλυτη γνώση των κλασσικών και signature ποτών. Η Kaytlin κέρδισε επάξια τον τίτλο. Ήταν μοναδικό το να είσαι μέρος αυτής της εμπειρίας.”

Λίγο πιο πριν, ο διαγωνισμός ανέδειξε 4 νέες τάσεις που θα αλλάξουν την παγκόσμια fine drinking σκηνή. Μιλώντας για τα νέα trends, η Lauren δήλωσε μεταξύ άλλων: “ Ο στόχος του WORLD CLASS δεν είναι μόνο να βρεθούν οι καλύτεροι bartenders στον κόσμο. Θέλουμε να εμπνεύσουμε τους οπαδούς των κοκτέιλ σε όλο τον κόσμο να πίνουν ποιοτικά – θέλουμε περισσότεροι «ερασιτέχνες» mixologists να έχουν το θάρρος να διερευνήσουν το τι είναι δυνατό και να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό signature serve στην κουζίνα τους. Το επόμενο έτος αναμένουμε ακριβώς αυτό – περισσότεροι άνθρωποι να τολμούν να πειραματίζονται με κοκτέιλ στο σπίτι. Αναμένουμε επίσης ότι η βιωσιμότητα θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη πίσω από τη δημιουργία κοκτέιλ, είτε στα συστατικά που χρησιμοποιούνται είτε στη μέθοδο που εφαρμόζεται. Και τέλος, πιστεύουμε ότι οι επαγγελματίες mixologists  θα υιοθετήσουν συστατικά και ανατρεπτικές  γαστρονομικές τεχνικές διαμορφώνοντας μια νέα εποχή στη δημιουργία cocktail. Θα είναι ένα συναρπαστικό έτος!»

Το World Class θα γιορτάσει την 10η επέτειο του στο Βερολίνο, ένα από τα πιο δυναμικά πολιτιστικά κέντρα του κόσμου. Η World Class Director, Johanna Dalley, δήλωσε: «Το Βερολίνο είναι διάσημο για την νυχτερινή ζωή του και τα bars του- είναι το ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσει τους τελικούς του World Class 2018. Όλοι οι δρόμοι είναι γεμάτοι από πρωτοποριακά bars που επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τα όρια της κουλτούρας κοκτέιλ. Πέρα από αυτό, η μοναδική κουλτούρα και πολυπολιτισμικό υπόβαθρο της πόλης, το καθιστά μια συγκλονιστική εμπειρία για όλους».

Το WORLD CLASS είναι ο μοναδικός θεσμός που αποσκοπεί να μυήσει τους ανθρώπους στη φιλοσοφία και κουλτούρα του ποιοτικού ποτού και ταυτόχρονα να διαμορφώσει το μέλλον της κατανάλωσης αλκοόλ, είτε στο σπίτι είτε στο μπαρ.

Εάν επιθυμείτε να εξερευνήσετε τον κόσμο του fine drinking, επισκεφθείτε το https://www.theworldclassclub.com/  ή την παγκόσμια Facebook κοινότητα του WORLD CLASS https://www.facebook.com/worldclassgreece/?brand_redir=383464007800  , όπου μπορείτε να βρείτε νέες συνταγές από τους φιναλίστ μας, how-to videos καθώς και τα τελευταία trends.

Για να παρακολουθήσετε τον διαγωνισμό και να ζήσετε live την κάθε συναρπαστική στιγμή των δοκιμασιών μπορείτε να βρείτε το livestream στη σελίδα https://www.theworldclassclub.com/

Με τους τρεις συναδέλφους της bartenders που πέρασαν στον ημιτελικό των τεσσέρων φιναλίστ του World Class 2017

Οι φιναλίστ επιλέχθηκαν από κάθε μία από τις ακόλουθες χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Νησιά Καϋμάν, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Τσεχία, Δανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ και Μακάο, Ισλανδία, Ινδία, Ινδικός Ωκεανός, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Κένυα, Κορέα, Λίβανος, Λιθουανία, Μεξικό, Ολλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία, Παραγουάη, Περού, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταιβάν, Ταϊλάνδη, Τουρκία, ΗΑΕ, Ουκρανία, ΗΠΑ.

Από την ίδρυσή του το 2009, το WORLD CLASS των Reserve Brands της Diageo, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα επικοινωνίας με στόχο την έμπνευση και μύηση του κοινού στο fine drinking. Ανεξαρτήτως αν επιλέγει κανείς να απολαύσει ένα καλό ποτό στο σπίτι ή στο αγαπημένο του μπαρ, το WORLD CLASS φέρνει στο προσκήνιο το fine drinking, τάση εξίσου σημαντική όσο και το fine dinning. Το WORLD CLASS είναι επίσης ο θεσμός – αυθεντία σε ότι αφορά στην κουλτούρα των cocktail, από όπου μπορεί κάνεις να αντλήσει γνώσεις και στοιχεία για όλες τις νέες τάσεις, συνταγές και νέα για τον κόσμο των cocktails. Παράλληλα, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, έχει αποτελέσει πόλος έμπνευσης, εκπαίδευσης και γνώσης για περισσότερους από 250.000 bartenders από όλον τον κόσμο, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και προβολής.  To WORLD CLASS διοργανώνει κάθε χρόνο το ‘WORLD CLASS Bartender of the Year, το θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου. Φέτος, μετά από τη διοργάνωση όλων των επιμέρους τοπικών διαγωνισμών, οι καλύτεροι bartenders στον κόσμο θα βρεθούν αντιμέτωποι στο Mεξικό! Επισκεφθείτε το https://www.theworldclassclub.com  για περισσότερες πληροφορίες.

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική γαία. Το όνομα μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα». Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin, το Baileys Creamy liqueur, η Ursus και η σαμπάνια Veuve Clicquot, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην χώρα μας. Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά της, από τη λέξη «υπεύθυνα».