Τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα δεν έχει πάψει να πρωταγωνιστεί στις επιλογές τουριστών, καλλιτεχνών και επενδυτών. Ειδικά, τα ελληνικά νησιά αποτελούν αγαπημένους προορισμούς τόσο για celebrities όσο και για κόσμο που επιθυμεί να απολαύσει τα όμορφα ηλιοβασιλέματα, τα παραμυθένια νερά και τον λαμπρό ήλιο της χώρας μας.

Το άρθρο του  επικεφαλής του γραφείου των New York Times στη Ρώμη, Jason Horowitz, για την Τήνο έγινε viral πριν από λίγες ημέρες, ενώ η ιταλική La Repubblica χαρακτήρισε τη χώρα μας ως «τον ιδανικό προορισμό για διακοπές». Φαίνεται πως σιγά σιγά πέρα από τα νησιά μας, την προσοχή έχουν αρχίσει να κερδίζουν και άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως η Αθήνα.

Photo by Oleksii Khodakivskiy on Unsplash

Πρόσφατα, οι New York Times είχαν δημοσιεύσει ένα αφιέρωμα στην πρωτεύουσα της χώρας μας εστιάζοντας στις γευστικές εμπειρίες που προσφέρουν τα δεκάδες εστιατόρια, τους πρωτοποριακούς χώρους τέχνης, αλλά και την πολιτιστική και τουριστική σκηνή της Αθήνας. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το Forbes, η Αθήνα είναι ιδανική επιλογή για «ψαγμένους ταξιδιώτες». Όμως, δεν είναι μόνο οι ενεργοί πολίτες, η γεμάτη ζωντάνια καθημερινότητα και η πλούσια ιστορία που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της Αθήνας, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες το World Of Statistics, η πρωτεύουσα μας βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πιο όμορφες πόλεις του κόσμου.

Photo by Aris Sfakianakis on Unsplash

Συγκεκριμένα, η Αθήνα κατατάσσεται στην έκτη θέση, με ποσοστό 77,5% αμέσως μετά τις ιταλικές Βενετία και Ρώμη, τη Βαρκελώνη, την Πράγα και τη Νέα Υόρκη. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Βουδαπέστη, τη Βιέννη, τη Μπορντό και το Μιλάνο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below