Το να συναντάς την Gal Gadot είναι μια lifetime εμπειρία ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει μέσω Zoom και μεσολαβούν ανάμεσά σας αμέτρητα χιλιόμετρα. Το αφοπλιστικό της χαμόγελο κατάφερε να διαπεράσει την οθόνη και παρά την μικρή έλλειψη συγκέντρωσης, που η ίδια απέδωσε στην εγκυμοσύνη της, η κουβέντα μας δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις συνεντεύξεις που γίνονται δια ζώσης. Η πανδημία άλλωστε μας έκανε να εξοικειωθούμε με αυτό τον τρόπο επικοινωνίας και έτσι σήμερα μπορούμε να σου μεταφέρουμε όλα όσα μοιράστηκε μαζί μας η “Wonder Woman” με αφορμή τo νέο της project στο οποίο είναι και παραγωγός. Η μίνι σειρά-ντοκιμαντέρ Impact with Gal Gadot παρουσιάζει τις ιστορίες έξι μοναδικών γυναικών με σημαντικό αντίκτυπο στις κοινωνίες τους και είναι διαθέσιμη στο κανάλι του National Geographic Greece στο You Tube.

“Ήθελα να αξιοποιήσω την πρόσβαση που είχα στο κοινό και στους θαυμαστές μου για να κάνω κάτι καλό και να ρίξω φως σε πράγματα και ιστορίες που η κάμερα δεν θα κάλυπτε”, μας λέει για τον σκοπό της σειράς, εξηγώντας πως όλα ξεκίνησαν με την ιστορία της 23χρονης χορεύτριας μπαλέτου Tuany, που ξεκίνησε μια σχολή χορού για μικρά κορίτσια σε μία από τις πιο επικίνδυνες φαβέλες του Rio De Janeiro.”Η επίδραση που είχε στην κοινότητά της μας έκανε να πούμε ‘Θεέ μου, αυτό είναι τέλειο, ας χτίσουμε μια ολόκληρη ιδέα γύρω από αυτό και ας πούμε ιστορίες γυναικών για να προσπαθήσουμε να εμπνεύσουμε κι άλλους ανθρώπους να δράσουν και να κάνουν καλό'”.

“Όλοι θέλουν να κάνουν καλό και να κάνουν την αλλαγή αλλά πάντα νιώθουμε ότι υπάρχουν τόσα πολλά που χρειάζεται να κάνουμε και δεν ξέρουμε από πού να αρχίσουμε. Αυτό που σου δείχνει η σειρά είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις από κάτι μικρό. Μπορείς να ξεκινήσεις με μικρές δράσεις που θα έχουν μεγάλη επίδραση. Οπότε αυτό που θα ήθελα να βγει από τη σειρά είναι η δημιουργία μιας κοινότητας από ανθρώπους που κάνουν καλό. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ενωμένοι με κάποιον τρόπο και αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα. Κι επειδή η πλειοψηφία έχει τη δύναμη, αν ενεργοποιήσουμε αυτή την ενότητα θα είναι μια μεγάλη νίκη για μένα”, σχολιάζει για αυτό που θέλει να πετύχει μέσα από το νέο της project.

Ξεκίνησαν να το δουλεύουν πριν από περίπου τρία χρόνια ενώ τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν πριν από ενάμιση χρόνο -μετά μεσολάβησε η πανδημία- με γυναίκες από διαφορετικά μέρη του κόσμου παρόλο που ήταν, όπως τονίζει, πραγματικά δύσκολο να αποφασίσουν ανάμεσα στις τόσες αξιόλογες ιστορίες που συνάντησαν. Αυτό που την εντυπωσίασε όμως περισσότερο σε αυτές τις γυναίκες και την ενέπνευσε ήταν η αποφασιστικότητα τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gal Gadot (@gal_gadot)

“Βλέπεις γυναίκες που προέρχονται από πολύ προβληματικά περιβάλλοντα είτε πρόκειται για διακρίσεις είτε φυσική καταστροφή ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αντιμετωπίζουν που δεν το αφήνουν αυτό να τις καταβάλει. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν τον πόνο που βιώνουν και τον μετατρέπουν σε κάτι θετικό που μπορεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους”. Από την ιστορία της Kayla, μιας μαύρης τρανς χορεύτριας από το Memphis που ήταν άστεγη και τώρα φροντίζει άνθρωποι σαν εκείνη να έχουν σπίτι, θυμάται ότι μιλούσε για τον έναν άνθρωπο που της έδωσε αυτή τη μία ευκαιρία που χρειαζόταν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να της αλλάξει ολόκληρη τη ζωή. “Τώρα είναι εκείνη σε θέση να δώσει αυτή την ευκαιρία σε άλλους ανθρώπους κι εκείνοι με τη σειρά τους να δώσουν ευκαιρία σε άλλους σαν κι αυτούς στο μέλλον. Πιστεύω ότι η αλυσιδωτή αντίδραση, το ντόμινο και ο δυνατός κύκλος που δημιουργείται από το να ακούς και να βλέπεις αυτές τις ιστορίες είναι πολύ ενδυναμωτικά και ξεχωριστά. Δεν είναι ιστορίες γυναικών που τις ακούς κάθε μέρα αλλά είναι καθημερινοί άνθρωποι που κάνουν το απίθανο”.

Η δική της μεγαλύτερη μάχη ως γυναίκα, όπως μας είπε, ήταν η ισότητα αμοιβής με τους άνδρες συναδέλφους της τους οποίους και εκτιμά. “Ως άνθρωπος παλεύω με διάφορα πράγματα αλλά ως γυναίκα αυτή ήταν η μεγαλύτερη μάχη που έδωσα, το να πληρώνομαι το ίδιο με τους άνδρες συναδέλφους μου”, αναφέρει.

Πέρα από τις ιστορίες της σειράς, υπάρχουν πολλές γυναίκες στη ζωή της που την εμπνέουν. “Το καλύτερο πρότυπο που μπορείς να έχεις είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσες. Για μένα είναι η μαμά μου και η γιαγιά μου. Η μαμά μου είναι δασκάλα και μας μεγάλωσε, με την αδερφή μου, έτσι ώστε να έχουμε αυτοπεποίθηση, να αγαπάμε τον εαυτό μας και να ονερευόμαστε και να τολμάμε. Μεγαλώνοντας, είχα τόσες πολλές γυναίκες που με ενέπνευσαν και με επηρέασαν: η Maya Angelou με την οποία είχα εμμονή, η Madonna που ήταν το είδωλό μου γιατί ήταν μια γυναίκα που δεν την ενδιέφερε τι θα σκεφτούν οι άλλοι και έσπασε πολλές γυάλινες οροφές, η Hillary Clinton, η Michelle Obama… Είναι τόσες πολλές οι γυναίκες που με εμπνέουν”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gal Gadot (@gal_gadot)

Η Gal Gadot δεν δίστασε να μιλήσει και για την κριτική που δέχτηκε στο παρελθόν επειδή υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό και παρόλο που η συζήτησή μας έγινε πριν τις τελευταίες αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, η απάντησή της παραμένει επίκαιρη. Πώς κατάφερε να προσπεράσει όλα όσα γράφτηκαν για εκείνη και να συνεχίσει το ακτιβιστικό της έργο; “Όλο αυτό έρχεται από την άγνοια και από το γεγονός ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι κάνουν οι περισσότεροι στον ισραηλινό στρατό, αυτό που εγώ έκανα στον στρατό κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Ο καλύτερος τρόπος να το διαχειριστώ είναι να μην ακούω όλη αυτή την ‘φασαρία’ και να προσπαθώ να κάνω καλό και να ενισχύσω τις καλές αξίες στις οποίες πιστεύω και να στείλω αυτό το μήνυμα στον κόσμο. Το ίντερνετ και τα social media μπορεί να γίνουν πολύ σκοτεινό μέρος, γεμάτο με μίσος και αρνητικότητα και όταν τα διάβασα είπα ‘προφανώς, δεν έχουν ιδέα τι έκανα’. Το να είσαι στο Ισραήλ και να πηγαίνεις στο στρατό είναι κάτι υποχρεωτικό, όλοι το κάνουν και παρεμπιπτόντως, το όνειρο όλων στο Ισραήλ είναι τα παιδιά τους να μην υπηρετήσουν στον στρατό γιατί αυτό θα σημαίνει ότι όλα θα είναι καλά και θα υπάρχει ειρήνη στη Μέση Ανατολή”. “Έτσι έχουν τα πράγματα κι εγώ απλά προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω όσο περισσότερο καλό μπορώ και να μιλάω για τα πράγματα στα οποία πιστεύω”, μας λέει.

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι αποτελεί η ίδια πρότυπο για τους άλλους θέλησε να απαντήσει περισσότερο γενικά καθώς “είναι δύσκολο να μιλάς για τον εαυτό σου”. “Αγαπώ τους ανθρώπους και πάντα σκέφτομαι καλοπροαίρετα και είμαι η ‘φίλη των κοριτσιών’. Είναι στο DNA μου και κατά τη διάρκεια της καριέρας μου και όποτε έχω την ευκαιρία να δώσω μια γνώμη, μια καλή συμβουλή, να βοηθήσω κάποιον ή να τον τραβήξω μαζί μου, πάντα το κάνω. Έχω καθοδηγήσει κάποιες γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια αλλά νιώθω αμήχανα να με επιβραβεύω”, λέει γελώντας. “Είναι τόσο ωραίο πράγμα να βοηθάς και να καθοδηγείς και εύχομαι να έχω όλο και περισσότερες ευκαιρίες να το κάνω”.

Η κουβέντα όμως πήγε και στο πώς εμπνέει τις δύο κόρες της να γίνουν μικρές “γυναίκες θαύματα”. Η Gal Gadot μπορεί να περιμένει το τράτο της παιδί με τον Jaron Varsano αλλά έχουν ακόμα δύο κόρες, την 9χρονη Alma, και την 3χρονη Maya.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gal Gadot (@gal_gadot)

“Ο καλύτερος τρόπος για να εμπνεύσεις είναι προσπαθώντας να είσαι το καλό παράδειγμα και το πρότυπο για εκείνες. Προσπαθώ, λοιπόν, να το κάνω αλλά το κυριότερο είναι να προσπαθήσεις να τους μάθεις να αγαπούν τον εαυτό τους γιατί έτσι θα βρουν την μεγαλύτερή τους δύναμη: όταν θα νιώσουν ικανές, ανεξάρτητες, σπουδαίες. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου έχεις τη μεγαλύτερη δύναμη”.

Αν έπρεπε να αποφασίσει ποια είναι η μεγαλύτερη υπερδύναμη που έχουν οι γυναίκες σήμερα, θα απαντούσα ότι είναι ότι μπορούν να γεννήσουν. “Αυτό είναι κάτι που οι άνδρες δεν θα μπορούν ποτέ να κάνουν”, λέει γελώντας. Ωστόσο, δεν της αρέσει η συζήτηση που κάνει αυτό τον διαχωρισμό ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες καθώς η ίδια λατρεύει τους ανθρώπους γενικά. “Έχω έναν φανταστικό πατέρα και έναν φανταστικό σύζυγο, μια υπέροχη μητέρα και αδερφή και φίλες. Θεωρώ ότι όταν μιλάμε για φυλετική ισότητα θα πρέπει πάντα να συμπεριλαμβάνουμε και τους άνδρες γιατί είναι μέρος αυτού του κόσμου, προφανώς. Και πιστεύω ότι όλα ξεκινούν με την εκπαίδευση και για αυτό είμαι χαρούμενη για το ‘Wonder Woman’ γιατί μικρά κορίτσια μπορούν να πάνε να δουν την ταινία και να εμπνευστούν από τον χαρακτήρα και να σκεφτούν έχοντας αυτή την εικόνα ότι μπορούν να γίνουν αυτό. Είναι όμως σημαντικό και για τα μικρά αγόρια να δουν μια δυνατή γυναίκα που μπορεί να κάνει απίθανα πράγματα που μπορούν να θαυμάσουν. Ελπίζω ότι μια μέρα θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο που δεν θα αποτελεί πια θέμα συζήτησης και δεν θα με ρωτάνε μόνο για τις γυναίκες ή τους άνδρες και τις διακρίσεις που έχω δεχθεί”.

Τα έξι επεισόδια της μίνι σειράς-ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμα στο κανάλι του National Geographic Greece στο You Tube, με το πρώτο να κάνει πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουνίου, στις 17:00.  Σε αυτό θα γνωρίσουμε την Kayla, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να βοηθάει άστεγες έγχρωμες τρανς γυναίκες στο Memphis του Tennessee.

Έχοντας βιώσει η ίδια τη βία και το πώς είναι να είσαι άστεγος, η Kayla έχει δημιουργήσει μια ασφαλή κοινότητα για τις γυναίκες αυτές, που βιώνουν την πιο σκληρή κοινωνική προκατάληψη και διάκριση. Η Kayla χτίζει περισσότερα από είκοσι σπίτια στο Memphis για τρανς γυναίκες που χρειάζονται ασφάλεια και ένα μέρος να αποκαλούν σπίτι.

Το Impact with Gal Gadot θα προβληθεί επίσης ως σπέσιαλ δίωρο ντοκιμαντέρ το Σάββατο 3 Ιουλίου στις 20.10 στο National Geographic.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below