Πόσες φορές έχουμε ακούσει την παρηγορητική φράση «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος», όταν προσπαθούμε να χωρέσουμε σε ένα θεόστενο τζιν, ένα ζευγάρι άβολα ψηλοτάκουνα ή έναν κορσέ τόσο εφαρμοστό όσο δεν πάει άλλο; Και το πιο τραγικό από όλα είναι ότι συχνά τελικά επιλέγουμε, για χάρη του κάλλους, να υπομείνουμε τον πόνο ενός διόλου άνετου, έως ανθυγιεινού και επικίνδυνου, ρούχου ή αξεσουάρ. Τελικά, ένας λόγος που δεν υπάρχουν (ακόμη) αρκετές γυναίκες σούπερ ήρωες ίσως είναι επειδή ένα «θηλυκό ντύσιμο» δεν σου επιτρέπει να ξεδιπλώσεις τις υπερδυνάμεις σου.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να δούμε ως μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα πικρή αλληγορία για τα γυναικεία στερεότυπα το γεγονός ότι ο αληθινός πρωταγωνιστής στη νέα ταινία με τη Sandra Bullock «Η Χαμένη Πόλη» δεν είναι η ίδια η σταρ ούτε ο Brad Pitt ή ο Channing Tatum.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει την παρηγορητική φράση «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος», όταν προσπαθούμε να χωρέσουμε σε ένα θεόστενο τζιν, ένα ζευγάρι άβολα ψηλοτάκουνα ή έναν κορσέ τόσο εφαρμοστό όσο δεν πάει άλλο;

Είναι η εφαρμοστή, ολόσωμη φόρμα που είναι αναγκασμένη να φοράει η κεντρική ηρωίδα ενώ προσπαθεί να επιβιώσει στην πιο άγρια φύση που μπορούμε να φανταστούμε. «Στη “Χαμένη Πόλη”, οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν η φόρμα» όπως επιβεβαιώνει και η ίδια σε συνέντευξή της, με τον συν-σκηνοθέτη Adam Nee να παραδέχεται πως «θέλαμε να δημιουργήσουμε το λιγότερο άνετο ρούχο που θα επέλεγες να φορέσεις, ειδικά μέσα στη ζούγκλα».

«Η φόρμα είναι ένας χαρακτήρας» προσθέτει η Bullock προτού ο Tatum συμπληρώσει, με χιούμορ: «Ένιωθα άβολα με το φαρδύ παντελόνι μου και τα παπούτσια του τένις. [Η φόρμα] ήταν εφαρμοστή και σε συνδυασμό με τα τακούνια… Δεν μπορώ να φανταστώ τι έκαναν στο δέρμα της οι πούλιες. Πρέπει να ήταν σαν να φορούσε τρίφτη».

«Δεν μπορώ να φανταστώ τι έκαναν στο δέρμα της οι πούλιες. Πρέπει να ήταν σαν να φορούσε τρίφτη»

Η υπόθεση της ταινίας

Η εξαιρετική, μα μοναχική συγγραφέας Λορέτα Σέιτζ (Sandra Bullock) έχει αφιερώσει την καριέρα της γράφοντας ρομαντικές περιπέτειες σε εξωτικά μέρη με πρωταγωνιστή το πανέμορφο μοντέλο Άλαν (Channing Tatum), ο οποίος ερμηνεύει τον χαρακτήρα του «Ντας». Στη διάρκεια ενός προωθητικού ταξιδιού συνοδεία του Άλαν, η Λορέτα θα πέσει θύμα απαγωγής από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο (Daniel Radcliffe), ο οποίος ελπίζει πως μπορεί να τον οδηγήσει στο θησαυρό της χαμένης αρχαίας πόλης του τελευταίου μυθιστορήματός της. Ο Άλαν, θέλοντας να αποδείξει τον ηρωισμό του και στην πραγματική ζωή, θα αναλάβει να την απελευθερώσει. Ωθούμενο σε μια επική περιπέτεια στη ζούγκλα, το εκρηκτικό δίδυμο θα χρειαστεί να συνεργαστεί προκειμένου να σώσει τον αρχαίο θησαυρό, προτού χαθεί για πάντα.

Δείτε μια συνέντευξη για τη διαβόητη μοβ φόρμα:

Info

Την ταινία φέρνει στις ελληνικές αίθουσες η Odeon στις 24 Μαρτίου.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below