Οι γιορτές φέρνουν περισσότερες αφορμές για μαζώξεις με καλή παρέα και γευστικές απολαύσεις. Το χαλαρό κλίμα που επικρατεί μας κάνει να νιώθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλο, μα και πολύ πιο άνετα, αίσθημα που θέλουμε να περάσει και στο τραπέζι μας.

Με λίγα λόγια, δεν σημαίνει ότι κάθε γεύμα πρέπει να είναι περίπλοκο ή βαρύ. Μερικές φορές, η πιο ισορροπημένη επιλογή μάς δίνει ακριβώς αυτό που θέλουμε: υγιεινές και νόστιμες γεύσεις που χωρούν στο γιορτινό πρόγραμμα χωρίς να απαιτούν χρόνο ή προετοιμασία.

Η καπνιστή γαλοπούλα ΝΙΚΑΣ Οβάλ είναι ένα από αυτά τα υλικά που μας διευκολύνουν την περίοδο των γιορτών. Χάρη στα μόλις 2% λιπαρά και τη φυσικά ελαφριά της γεύση δεν βαραίνει τα πιάτα ούτε το στομάχι μας, ενώ η καπνιστή εκδοχή της ξεχωρίζει για τον πιο γεμάτο χαρακτήρα της. Το πλούσιο άρωμα και η ζουμερή υφή της οφείλονται στον τρόπο παραγωγής της, όπου ατόφια κομμάτια στήθους σιγοψήνονται για οκτώ ώρες με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία και στο τέλος καπνίζονται αργά σε ξύλο οξιάς. Άλλωστε από το 1966 η ΝΙΚΑΣ συνοδεύει την καθημερινότητά μας, προσφέροντας προϊόντα που μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό πιάτο σε μια μικρή εμπειρία.

Κι αν «παραδοσιακά» έχουμε συνηθίσει η γαλοπούλα να είναι το βασικό συστατικό στα τοστ οι γιορτές είναι η τέλεια ευκαιρία για να τη δοκιμάσουμε σε πιο δημιουργικούς συνδυασμούς. Από ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο club sandwich με μουστάρδα μέχρι μια ελαφριά σαλάτα με εποχικά λαχανικά και λεπτές φέτες καπνιστής γαλοπούλας οι επιλογές είναι πολλές.

Δείτε παρακάτω τρεις εορταστικές προτάσεις για γευστικά πιάτα με Γαλοπούλα ΝΙΚΑΣ:

Σαλάτα με καπνιστή γαλοπούλα και ψητά λαχανικά

Υλικά

  • 6–8 λεπτές φέτες καπνιστής γαλοπούλας
  • 1 μικρή κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κολοκυθάκι
  • Ρόκα ή ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Dressing: 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι, χυμός από ½ λεμόνι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψήστε τα λαχανικά στον φούρνο με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε τα ζεστά με τη ρόκα και τις φέτες καπνιστής γαλοπούλας. Ρίξτε το dressing και σερβίρετε αμέσως.

freepik.com

Αλμυρά muffin με καπνιστή γαλοπούλα και τυρί

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 8–10 φέτες καπνιστής γαλοπούλας, ψιλοκομμένες
  • 80 g τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή ημίσκληρο)1 μικρό
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Μοιράστε το μείγμα σε φόρμα για muffins και ψήστε στους 180°C για περίπου 12–15 λεπτά.

Τάρτα με καπνιστή γαλοπούλα και τυρί κρέμα

Υλικά

  • 1 έτοιμο φύλλο κουρού ή τάρτας
  • 200 g τυρί κρέμα
  • 150 g καπνιστή γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 αυγό
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε ελαφρά το πράσο για να μαλακώσει. Απλώστε το φύλλο σε ταρτιέρα και τρυπήστε το με πιρούνι. Ανακατέψτε την κρέμα τυριού με το αυγό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το πράσο και τη γαλοπούλα και απλώστε το μείγμα στο φύλλο. Ψήστε στους 180°C για 25–30 λεπτά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below