Έξι μήνες μετά την ανακοίνωση της “κατάργησης” των likes στο Instagram, έχουμε τους πρώτους παθόντες χρήστες στον Καναδά. Στη συνέχεια επεκτάθηκε αυτό το “τεστ” σε αρκετές χώρες, όπως Αυστραλία, Βραζιλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία και από χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μια αμφιλεγόμενη κίνηση, που βρήκε οπαδούς, αλλά και εχθρούς.

Ο Adam Mosseri, Διευθύνων Σύμβουλος της Instagram, ανακοίνωσε ότι τα κρυμμένα likes στο Instagram θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα στο αμερικανικό κοινό. Μιλώντας στο συνέδριο WIRED25, ο Mosseri δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να επεκτείνει τις δοκιμές στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να καταστήσει το Instagram ασφαλέστερο μέρος στο διαδίκτυο.

https://twitter.com/mosseri/status/1192984329091043328?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1192984329091043328&ref_url=https%3A%2F%2Flater.com%2Fblog%2Fhidden-likes-instagram%2F

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα “likes” δεν θα εξαφανιστούν, θα είναι απλά κρυμμένα από τους followers, αλλά οι χρήστες θα μπορούν ακόμα να δουν πόσα likes έχουν λάβει σε ένα post. “Μπορείτε να δείτε σε ποιους άρεσε μια φωτογραφία ή βίντεο, μπορείτε να πατήσετε για να δείτε τη λίστα”, εξήγησε ο Mark Zuckerberg στο F8. Το θέμα είναι ότι οι χρήστες θα είναι σε θέση να δουν σε πόσα άτομα αρέσουν οι αναρτήσεις, ακόμα και αν οι followers τους δεν μπορούν. Όμως, η καταμέτρηση των likes δεν θα εμφανίζεται αυτόματα κάτω από τη δημοσίευσή σας, αλλά θα χρειαστεί να πατήσετε “others” στην ανάρτηση ιστολογίου σας, για να δείτε τον συνολικό αριθμό των likes.

Ο λόγος που τα likes έχουν “κρυφτεί”, φαίνεται πως δεν έχει ικανοποιήσει τους χρήστες. Όλα καταλήγουν στο γεγονός ότι το Instagram είναι ένα ασφαλές και υγιές μέρος για να ξοδεύεις χρόνο online, το οποίο είναι σημαντικό για την ψυχική υγεία του καθενός. Όπως μοιράστηκε ο Mosseri, «η ιδέα είναι να αποσυμπιεστεί το Instagram» και να γίνει ένας χώρος που επικεντρώνεται περισσότερο στις συνδέσεις, τις συνομιλίες και την κοινότητα, ειδικά για τους νέους. Ο Zuckerberg δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του: “Θέλουμε οι άνθρωποι να ενδιαφέρονται λιγότερο για το σε πόσα άτομα αρέσει μια δημοσίευση και να επικεντρωθούν περισσότερο στη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.”

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πείραμα του Instagram για το 2019, και συναντάται κυρίως με θετικές αντιδράσεις, ειδικά από διασημότητες.
Η CardiB μοιράστηκε με τους followers της τις σκέψεις της σχετικά με την ανακοίνωση του Instagram.

Επιπλέον ένα από τα βασικά ερωτήματα σχετικά με την κατάργηση των likes είναι τι θα απογίνει τελικά η δουλειά των Influencers και όλα αυτά τα businesses accounts, που βασίζονται στα likes. Η απάντηση έχει δοθεί. O Mel Brittner, που ασχολέιται με τη στρατηγική κοινωνικών μέσων στο Later εξηγεί: “Οι επιχειρήσεις στο Instagram θα πρέπει να είναι πιο δημιουργικές στην ανάλυση δεδομένων και να προσδιορίσουν το περιεχόμενο που οδηγεί πραγματικά την επιχείρηση και να υποστηρίξει τους επιχειρηματικούς σας στόχους”.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Dave Coast (@davecoast) le

Τέλος, η απόφαση του Instagram σηματοδοτεί μια νέα αρχή για το διαδικτυακό marketing. Σκοπός είναι ο χρήστης να εστιάσει στο περιεχόμενό του και όχι σε έναν αριθμό και μπορεί να επιτρέψει να δημοσιεύει πιο ελεύθερα χωρίς να περιορίζεστε, έτσι ώστε να κερδίσει περισσότερα likes. Ο Davecoast που ασχολείται με την υγεία και την ευεξία είναι ενθουσιασμένος με την αλλαγή, λέγοντας ότι ελπίζει ότι αυτό να είναι ένα βήμα για ένα πιο αυθεντικό Instagram, όπου τα brands θα αρχίσουν να αναζητούν άλλες μετρήσεις που αποκτούν περισσότερο νόημα. Επιπλέον, υπάρχει και το δημιουργικό στοιχείο: “Νομίζω ότι οι χρήστες θα είναι πιο πρόθυμοι να δημοσιεύσουν πιο arty / cool / διαφορετικό περιεχόμενο.” δηλώνει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below