Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει εξαντλήσει τα αποθέματα σε μάσκες προστασίας και οι περισσότεροι προσπαθούν να σκεφτούν εναλλακτικούς τρόπους για να μπορέσουν να τηρήσουν τους κανόνες που έχει ορίσει η επιστημονική κοινότητα. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη τρόποι -και σου έχουμε προτείνει κι εδώ κάποιους από αυτούς- που μπορείς να φτιάξεις τη δική σου μάσκα είτε με ένα κομμάτι ύφασμα ή με μαντηλάκια.

Η Klara Sjöberg από τη Σουηδία σκέφτηκε κάτι ακόμα! Χρησιμοποίησε ως μάσκα προστασίας τα εσώρουχα του αγαπημένου της και μοιράστηκε την ιδέα της στο twitter.

Δεν άργησε το βίντεο, που την δείχνει να μετατρέπει το εσώρουχο σε μάσκα αλλά και αξεσουάρ μαλλιών, να γίνει viral και να βρει μιμητές. Φαίνεται πως είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις μια μάσκα προστασίας αξιοποιώντας κάτι από τον σύντροφό σου που μπορείς να βρεις άμεσα στο σπίτι σας.

Βέβαια, το βίντεο της Sjöberg δέχτηκε πολλών ειδών σχόλια. Πέρα από τα χιουμοριστικά, ήταν και αυτά που μας επανέφεραν στη ρεαλιστική μας βάση. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι χειροποίητες μάσκες είναι καλύτερες από το τίποτα αλλά με το να μένεις απλά στο σπίτι σου προστατεύεις περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες.

Με το να μην βγαίνεις έξω χωρίς σοβαρό λόγο, να κρατάς τις αποστάσεις και να πλένεις συχνά τα χέρια σου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να περιορίσεις τον κίνδυνο να εκτεθείς στον ιό και τον μεταδόσεις στη συνέχεια σε κάποιον άλλο από την οικογένειά σου ή τη γειτονιά σου.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι ειδικοί στην υγεία ζητούν να μην εξαντλούμε τις μάσκες τύπου Ν95 για να μπορούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να έχει μεγαλύτερα αποθέματα. Το online κατάστημα Target απολογήθηκε που πουλούσε τις συγκεκριμένες μάσκες συμβάλλοντας στην εξάντλησή τους.