Από τις 16 έως και τις 18 Μαΐου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρώτο φεστιβάλ Πολιτισμού και αθλητισμού, σε ένα πανέμορφο μέρος, το Γαλαξίδι.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Φεστιβάλ, δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις θα αναδείξουν κάθε γωνιά του Γαλαξιδίου: Θεατρικά και μουσικά δρώμενα, αγώνες δρόμου, εκθέσεις τέχνης, υπαίθρια εργαστήρια, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, θεματικές γαστρονομικές εμπειρίες, δράσεις στη φύση και για τη φύση, την οικολογία και την αλληλεγγύη. 

Το Φεστιβάλ “Μαζί στη Γιορτή” αποτελεί πρωτοβουλία της κοινότητας «ΕΣΤΙΑ Άγιος Νικόλαος» με συνδιοργανωτή τον Δήμο Δελφών, και ιδρυτικούς εταίρους  την εταιρεία AthensTrainers® και το Ξενοδοχείο Γανυμήδης. Τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, καθώς και των Υπουργείων  Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και  Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, και  υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία το έχει εντάξει στην Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης «Όλοι Μαζί, Όλοι Ίσοι» της δομής «Γέφυρα». Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, με την αιγίδα του Περιφερειακού Επόπτη Ποιότητας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, συνδιοργανώνει την εκπαιδευτική δράση και τον μαθητικό διαγωνισμό «Μαζί στη Γιορτή – Ισότιμες Κοινότητες» 

Ήδη εδώ και μήνες, πάνω από 1.700 άτομα -ενεργοί πολίτες από όλες τις ηλικίες, κοινωνικές ομάδες και περιοχές της Ελλάδας-συμβάλλουν εθελοντικά στην προετοιμασία των δράσεων του Φεστιβάλ, μέσα από σχολεία, οργανώσεις και  πολιτιστικούς και αθλητικούς ομίλους. 

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε και εσείς , ομαδικά, οικογενειακά, ή ατομικά!

ΜΑΖΙ στη Γιορτή, ΜΑΖΙ στις δράσεις!

Όλες οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν, για να μπορέσουν όλοι να τις χαρούν,  εκτός από το συμβολικό κόστος εγγραφής στους αγώνες δρόμου και η προσωπική σας εστίαση και διανυκτέρευση.  Οι σημαντικοί πυλώνες είναι:

Μαζί στη Γιορτή-Ισότιμες Κοινότητες, την Παρασκευή 16/5  12:00 – 15:00. Πρόκειται για την τελετή που θα τιμήσει τα 106 τμήματα με 1.100 μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών από όλη την Στερεά Ελλάδα  και 140 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνεργάστηκαν για μήνες και δημιούργησαν ΜΑΖΙ 38 εμπνευσμένα ομαδικά έργα. Θα πραγματοποιηθεί και ο πρώτος Καλλιτεχνικός Περίπατος, ο οποίος θα προβάλει όλα τα έργα μέσα σε εμβληματικά κτίρια του Γαλαξιδίου.

Δημιουργούμε με της ΕΣΤΙΑ, την Παρασκευή 16/5 18:00 – 22:00. Η κοινότητα ΕΣΤΙΑ  στο κτήμα της, θα προσφέρει χώρους με εργαστήρια κεραμικής, κηπουρικής, καλλιτεχνικές δράσεις και παιχνίδια, μία “pop up” Γερμανική μπυραρία…και όλα αυτά με πολλή μουσική, με τη συνεργασία πολλών μουσικών ομάδων. Θα λειτουργεί συνεχώς δωρεάν μεταφορά για τα 2 χλμ. από το κέντρο του Γαλαξιδιού, χορηγία του ΚΤΕΛ Άμφισσας. Χρειάζεται εγγραφή (στο τέλος του κειμένου)

Όλοι ΜΑΖΙ! Σάββατο 10:00 – 17:00, Κυριακή 10:00 – 12:00. Μια σειρά από δράσεις ομαδικότητας και αλληλεγγύης που θα εμπνεύσουν όλους. 

  • Καμπάνια ενημέρωσης και εγγραφής για την εθελοντική δωρεά μυελού  των οστών και στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή σε συνεργασία με τον ΣΕΑ Άμφισσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι».
  • Παιχνίδι του χαμένου θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, χορηγία των AthensTrainers®
  • Το υπερθέαμα «ΜΑΖΙ στη Γιορτή, ΜΑΖΙ στη Σκηνή, ΜΑΖΙ στη Ζωή» την  νύχτα του Σαββάτου σε σκηνοθεσία της Νανάς Δόγκα, χορηγία του Δήμου Δελφών και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.
  • Κρουαζιέρες με καταμαράν στα κοντινά νησάκια, χορηγία της Delphi Sails. 
  • Καινοτόμο παιχνίδι ανακύκλωσης και  διαχείρισης αποβλήτων, φιλικό προς το περιβάλλον, για παιδιά. Διοργάνωση από τον ΦοΔΣΑ  Στερεάς Ελλάδας.
  • Pasta party, προσφορά για τους δρομείς των 21,1 χλμ., και στα επετειακά πιάτα σε ειδικές τιμές για όλους, σε όλα τα εστιατόρια του Γαλαξιδιού. 

Ενώνουμε τα Βήματα μας. Αγώνες Δρόμου -διαφορετικών αποστάσεων και προκλήσεων! Επιλέξτε ποιος σας ταιριάζει και γραφτείτε! (στο τέλος του κειμένου)

Σάββατο 17/5 18:45: 5 χλμ. ESTIA Run, μια διαδρομή μέσα στα τοπόσημα του Γαλαξιδιού σχεδιασμένη για όλους, που μπορεί να καλυφθεί είτε με τρέξιμο είτε με περπάτημα. 

Σάββατο 17/5  20:00: 1.000 μέτρα, για παιδιά και όσους επιθυμούν να τρέξουν ή να περπατήσουν αυτή την απόσταση με ή χωρίς συνοδούς.

Κυριακή 18/5 8:00: “21,1 χλμ. Ημιμαραθώνιος βουνού – trail”, μια πανέμορφη διαδρομή που αγκαλιάζει το Γαλαξίδι, διασχίζοντας άσφαλτο και χωμάτινα τμήματα.

Μπείτε στο πνεύμα της γιορτής, διαλέξτε τον αγώνα και τη δράση που σας ταιριάζει!
👉 Όλο το πρόγραμμα & εγγραφές

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below