Η Diane von Furstenberg ήταν πάντα ένα feminist icon της βιομηχανίας της μόδας. Αυτή τη φορά η σχεδιάστρια προσπάθησε να ενώσει την κοινότητα της μόδας και της  τέχνης μαζί με την βοήθεια της καλλιτέχνιδας Ashley Longshore.

Μαζί ετοίμασαν μία μοναδική έκθεση που αποτίει φόρο τιμής σε μια σειρά γυναικών που άφησαν το στίγμα τους στη σύγχρονη ιστορία. Επιλέχθηκαν 37 σπουδαίες προσωπικότητες γυναικών και τα πολύχρωμα πορτρέτα τους που γέμισαν το χώρο τιμούν την επιρροή των γυναικών αυτών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Η ιδέα ήρθε από την Furstenberg στο Λονδίνο το περασμένο φθινόπωρο. Από εκεί και πέρα, η Longshore είχε μόλις δύο εβδομάδες για να ολοκληρώσει τη σειρά των έργων ζωγραφικής και να τα παραδώσει για να ετοιμαστεί η έκθεση.

Τα πορτρέτα ανήκουν σε πολύ αγαπημένες μας γυναίκες όπως οι Michelle Obama, Beyoncé, Cleopatra, Ruth Bader Ginsburg, Lady Gaga, Barbra Streisand, Jacqueline Kennedy, Frida Kahlo, Ross Diana, Malala Yousafzai και φυσικά Oprah. Φυσικά, υπάρχει και ένα πορτρέτο της ίδιας της Diane von Furstenberg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DVF – Diane von Furstenberg (@dvf) on

“Στην αρχική μας συνάντηση με τη Diane, ανέφερε μερικά ονόματα, όπως η Hedy Lamar και η Michelle Obama”, λέει η Longshore. “Η Diane και εγώ μέσα από μία σειρά ατέλειωτης μεταμεσονύχτιας ανταλλαγής e-mail καταλήξαμε σε αυτές τις 37 γυναίκες. Όταν ξεκινά η έρευνα για τις γυναίκες και το έργο τους είναι τόσο ενδιαφέρον που δεν μπορείς να σταματήσεις”, προσθέτει.

Τη μοναδική συλλογή συμπληρώνουν και άλλες μοναδικές γυναίκες όπως οι Maya Angelou, Cher, Mother Teresa, Elizabeth Taylor, Rosa Parks, αλλά και η Barbie.

Η έκθεση DVF x Asley Longshore λαμβάνει χώρο στο κατάστημα της Furstenberg στην Washington Street και θα συνεχίσει μέχρι το Μάιο του 2019. Οι πίνακες είναι επίσης διαθέσιμοι προς πώληση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DVF – Diane von Furstenberg (@dvf) on