Έχετε νιώσει ποτέ ότι χρειάζεστε ένα μικρό reset, όχι απαραίτητα ένα ταξίδι, αλλά μια απόδραση που χωρά σε ένα μεσημέρι ή ένα βράδυ μέσα στην πόλη; Αν ναι, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να γνωρίσετε το NATU.
Μέσα στον καταπράσινο βοτανικό κήπο του Μουσείου Γουλανδρή, στην καρδιά της Κηφισιάς, το NATU δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο. Είναι ένας χώρος που σας προσκαλεί να αναπνεύσετε αλλιώς. Μικρές λίμνες, αιωνόβια δέντρα, αρωματικά βότανα και μια αρχιτεκτονική που αγκαλιάζει το φυσικό τοπίο, συνθέτουν ένα περιβάλλον όπου το urban συναντά το zen. Δεν χρειάζεστε να βρείτε χρόνο το σαββατοκύριακο για να το απολαύσετε. Επισκεφθείτε το για ένα lunch break, ένα χαλαρό brunch, ένα dinner με φίλους ή ένα ποτό που μοιάζει με τελετουργία.

Και το φαγητό; Μπορεί ένα μενού να αποτυπώσει την εποχή χωρίς να προσπαθεί υπερβολικά; Στο NATU, ναι. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, στην κουζίνα, παίζει με τις εποχές και τις μεσογειακές πρώτες ύλες με τρόπο απλό, τίμιο και απόλυτα κομψό. Το Smashed Black Angus burger είναι η πιο γευστική εκδοχή της απλότητας. Η spaghetti alla chitarra με μανιτάρια και καλοκαιρινή τρούφα σας κάνει να σταματήσετε για λίγο και να δοκιμάσετε ξανά την έννοια “comfort”. Και το Black Angus striploin με σάλτσα μανιταριών και σοταρισμένα λαχανικά είναι ένα πιάτο που δεν θα σας περάσει απαρατήρητο.

Αλλά ας μιλήσουμε και για το ποτό. Γιατί NATU χωρίς cocktail… δεν γίνεται.

Espresso Tini ή Santiago’s Marlin; Θέλετε κάτι που να σας ξυπνήσει ή κάτι που να σας ταξιδέψει; Το πρώτο συνδυάζει Metaxa 12 Stars, espresso και αρωματική τόνκα για έξτρα ένταση. Το δεύτερο, δύο ρούμι, ρόδι, πίκλα μούρων και ένα house falernum που μοσχοβολά.

Και για το τέλος; Semifreddo lime με φιστίκι Αιγίνης και coulis μύρτιλο. Γιατί κάθε εμπειρία αξίζει να κλείνει με μια ανάλαφρη, δροσερή υπογραφή.

Έτοιμοι να πάρετε μια ανάσα μέσα στην πόλη;

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below