Το Bellagio, μια γνήσια ιταλική τρατορία στην Αγία Παρασκευή, επανήλθε από τις αρχές Μαΐου με ανανεωμένο μενού και νόστιμα μα πάνω απ’ όλα δημιουργικά πιάτα, τα οποία μπορείς να απολαύσεις καθημερινά, εκτός Δευτέρας. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και σ΄ένα όμορφο περιβάλλον, οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν με γεύσεις που σερβίρονται στις αυθεντικές ιταλικές τρατορίες.

Το μενού εμπνευσμένο καθαρά από ιταλικά πιάτα, είχε δημιουργήσει ως ο Νίκος Δημητροκάλλης, ενώ εδώ και λίγες ημέρες τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει ο Μιχάλης Μαργαρίτης, ο οποίος είναι expert στην ιταλική κουζίνα. Ο σεφ έχει προσθέσει και τα δικά του πιάτα στο μενού για να βιώσει ο επισκέπτης μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Στο μενού σημαντικό ρόλο παίζει η άριστη πρώτη ύλη, ενώ θα βρεις επιλογές για κάθε γούστο. Στα must take από ορεκτικά είναι το Vitello Tonnato (λεπτοκομμένο νουά μόσχου με σάλτσα τόνου), η σαλάτα Insalata di Quinoa (μια δροσερή σαλάτα με κινόα με παντζάρι, πράσινο μήλο, καρύδια, αρωματισμένο γιαούρτι με βασιλικό και dressing εσπεριδοειδων) η Carbonara (με σπαγγετόνι αργής ξήρανσης με κρόκο αβγού, guanciale, pecorino Romano) και η Vitello (φρέσκες ταλιατέλες με φιλετίνια μόσχου, ντοματίνια, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού). Από κρεατικά προτείνουμε να δοκιμάσεις το Saltimbocca alla Romana (φιλετίνια μόσχου από entrecôte σε ελαφριά σάλτσα κρασιού αρωματισμένη με φασκόμηλο –συνοδεύεται με πουρέ γλυκοπατάτας).

Η πίτσα στο Bellagio είναι μοναδική και απολαυστική. Το ζυμάρι φτιάχνεται με φυσικό προζύμι είναι αφράτο και τραγανό και ψήνεται σε σύγχρονο ξυλόφουρνο. Η πίτσα σερβίρεται σε 6 ή 10 κομμάτια και προτείνουμε να δοκιμάσετε τόσο την απλή και αυθεντική Margarita όσο και την πιο ιδιαίτερη Pistacchio (με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα, μορταδέλα, pesto φιστικιού και τριμμένο φιστίκι).

Στην κατηγορία του comford food τα burgers στο Bellagio κάνουν τη διαφορά. Το Colosseo (χειροποίητο παραδοσιακό Ιταλικό ψωμί, με ανάμικτο μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά και salsiccia, καπνιστή μοτσαρέλα, καραμελωμένα κρεμμύδια, baby σπανάκι, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης και παλαιωμένο βαλσάμικο) και το Caprino (ψωμί brioche, με 100% φρέσκο χειροποίητο μοσχαρίσιο κιμά, κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια σoτέ, baby ρόκα και μαγιονέζα τρούφας) θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Για ένα γλυκό επίλογο δοκίμασε την αυθεντική τιραμισού και τα ολοκαίνουργια Canoli (γεμιστά με κρέμα βανίλιας αρωματισμένη με λάιμ, ganache σοκολάτας και τριμμένο φιστίκι).

Το Bellagio είναι μια trattoria με πιάτα που απολαμβάνεις να τρως, με ατμόσφαιρα που χαίρεσαι να βρίσκεσαι, κόσμο που θέλεις να χαιρετάς και κρασί που σου αρέσει να γεμίζεις το ποτήρι σου.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below