Στην καρδιά του καλοκαιριού, ένα διεθνές εστιατοριακό project προσγειώνεται στον Ορνό της Μυκόνου: Το La Cantine du Faubourg ήρθε για να ανεβάσει τον πήχη στην απόλαυση της γαστρονομίας στο νησί των ανέμων.
Επεκτείνοντας την παρουσία του στους πιο λαμπερούς προορισμούς της Ευρώπης, όπως η Ίμπιζα και το Ντουμπάι, το La Cantine du Faubourg, ένα brand με ηχηρή παρουσία στους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς, εγκαινίασε μόλις πριν από λίγες ημέρες τον νέο του γαστρονομικό ναό στη Μύκονο. Πιστός στη μέχρι σήμερα bespoke φιλοσοφία του, αυτή που συνδυάζει τη μοναδικά υψηλή άποψη στη γεύση με την κομψότητα στην αισθητική, o όμιλος La Cantine du Faubourg καταφθάνει στην παραλία του Ορνού για να ανεβάσει σε νέα ύψη την εμπειρία της εστίασης.

Χαλαρό και συνάμα εκλεπτυσμένο, το La Cantine du Faubourg γίνεται ο νέος dining προορισμός του νησιού. Το υπαίθριο εστιατόριό του είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να παντρεύει την πεμπτουσία της chic φιλοσοφίας του La Cantine με τη φρεσκάδα του κυκλαδίτικου αέρα. Οι δημιουργοί της αισθητικής του, Pierre Pirajean και Helena Paraboschi, το αποκαλούν “ένα καλλιτεχνικό rendez-vous, ένα lifestyle statement”.
Η μεσογειακή προσέγγιση του interior design που υπογράφει ο ηχηρός Pirajean Lees περιλαμβάνει φινιρίσματα από φυσική πέτρα, στέγαστρα από ακατέργαστο ξύλο και καθίσματα σπαρμένα μέσα σε τόσο οργιώδη βλάστηση που δίνει στο κυκλαδίτικο τοπίο μια εξωτική νότα που της πάει πολύ.

Στην κουζίνα, ο Γάλλος corporate chef, εστεμμένος και με αστέρι Michelin, Gilles Bosquet είναι επικεφαλής μιας της ταλαντούχας 20μελούς ομάδας που αποτίει γευστικό φόρο τιμής στις κοσμοπολίτικες ρίζες του brand ενώ ταυτόχρονα υπογράφει την δέσμευση του  La Cantine  στην τελειότητα. Στο μενού βρίσκει κανείς λιχουδιές της στεριάς και της θάλασσας, όπως το “ολόκληρο μπούτι καβούρι με πικάντικη μαγιονέζα”, η “αστακοσαλάτα με πεπόνι και ντομάτα” ή το “ταλιολίνι με χαβιάρι και λεμόνι”. Ο Bosquet προσθέτει εδώ επίσης αποκλειστικά πιάτα που φέρουν την προσωπική του υπογραφή και που μπορούν να αναγνωρίσουν με μια… πιρουνιά οι διεθνείς θιασώτες του brand. Tα “μελωμένα παϊδάκια με πόμελο και ρόδι” αλλά και το “σεβίτσε κιτρινόπτερου τόνου με σουσάμι, αβοκάντο και βινεγκρέτ γλυκού κρεμμυδιού”, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που οι τακτικοί θαμώνες του La Cantine αν΄τον κόσμο μπορούν να απολαύσουν και εδώ με φόντο την παραλία του Ορνού.

Το La Cantine du Faubourg Mykonos, σχεδιασμένο ώστε να αποθεώνει την σύγχρονη προσέγγιση του μινιμαλισμού, με 250 καθίσματα σπαρμένα σε μια έκταση 1.300 τετραγωνικών μέτρων είναι ένας χώρος πολυ-αισθήσεων. Καλλιτεχνικό στέκι, προορισμός για φαγητό ή βραδινό κρησφύγετο, το La Cantine du Faubourg είναι ο νέος τόπος συνάντησης για του λάτρεις των κοκτέιλ, τους γαστρονομικούς ειδήμονες, τους jet setters και τους σύγχρονους απαιτητικούς ταξιδιώτες.

La Cantine du Faubourg Mykonos
Ορνός, Μύκονος, τηλ:. κρατήσεων: 2289 029111

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below