Σε ένα ταξίδι από τη Γη μέχρι πέρα από το Γαλαξία μάς προσκαλεί η καινούρια παράσταση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, με τίτλο «Ταξίδι στο Γαλαξία». Διάρκειας σαράντα λεπτών, αυτή η παραγωγή του 2022 κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 7/12 και απευθύνεται σε θεατές άνω των 10 ετών.

Υπόσχεται να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα το σχηματισμό των αστέρων και των γαλαξιών, δηλαδή την κατανομή της ύλης στο διάστημα, αλλά και τη συμπεριφορά της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης. Ταξιδεύοντας στα πιο αχαρτογράφητα μέρη που μπορεί να φανταστεί κανείς, θα αναζητήσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Από πού προερχόμαστε;» και «είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;» και τις λάμψεις της αυγής του κόσμου, όταν οι πρώτοι γαλαξίες άρχισαν να φωτίζουν το Σύμπαν μετά το big bang πριν δισεκατομμύρια χρόνια.

Δείτε το τρέιλερ της νέας παράστασης:

Info

Περισσότερες πληροφορίες: www.eef.edu.gr

Συντελεστές:

Αφήγηση: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ. Narration: ARIS GERONTAKIS. Σκηνοθετική επιμέλεια: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ. Σενάριο, επιστημονική επιμέλεια & κείμενο αφήγησης: ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ. μουσική & sound design: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΚΑΤΣΑΡΗΣ. Διεύθυνση παραγωγής: ΜΑΝΟΣ ΚΙΤΣΩΝΑΣ. Σύμβουλος παραγωγής: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Π. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below