Ο Θοδωρής Βουτσικάκης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σε μια οικογένεια που αγαπούσε τη μουσική. Ως πιτσιρικάς έβρισκε ενδιαφέρον σκαλίζοντας τα βινύλια των γονιών του: “Ρωμαϊκή Αγορά” του Μάνου Χατζιδάκι, το “Καπνισμένο τσουκάλι” του Χρήστου Λεοντή και του Γιάννη Ρίτσου, διάφορα άλμπουμ της Νάνας Μούσχουρη και του Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και τους δίσκους με τα πρώτα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου.

Κάποια χρόνια μετά, ο δρόμος του διασταυρώθηκε με αυτόν της Λίνας Νικολακοπούλου. Η σπουδαία στιχουργός έβαλε λόγια στις μουσικές του γνωστού Ιταλού συνθέτη Nicola Piovani -μουσικές που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο- για να τις ερμηνεύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Έτσι, δημιουργήθηκε το άλμπουμ “Όμορφη ζωή“.

Το άλμπουμ, σε ενορχήστρωση του αρχιμουσικού Αντώνη Σουσάμογλου, κατέκτησε από την πρώτη κιόλας στιγμή την κορυφή των πωλήσεων και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και σχόλια.

Την χρονιά που πέρασε ο Θοδωρής Βουτσικάκης μας τραγούδησε για την “Όμορφη Ζωή” και μας έκανε να ταξιδέψουμε με τη μαγική χροιά της φωνής του.

Αυτή τη φορά, έρχεται με το single “Η αφορμή” και επιδιώκει να μας κάνει να γεμίσουμε ξανά το καλοκαίρι μας με υπέροχες μελωδίες και αισθήματα. Στην ερώτησή μας για ποιο πράγμα θέλει τα τραγούδια του να γίνονται η αφορμή, είπε: Για μια ωραία ανάμνηση, για μια στιγμή που έχει τη δύναμη να αντέχει στο χρόνο.

“Η Αφορμή” είναι ένα από τα εννέα μουσικά θέματα του Nicola Piovani που περιλαμβάνονται στην “Όμορφη Ζωή”. Ο κορυφαίος Ιταλός Μαέστρος, μαθητής του Μάνου Χατζιδάκι, συνέθεσε τη μελωδία αυτή για την ταινία “Nowhere“, που κυκλοφόρησε το 2002. Έχει γράψει επίσης μουσική για τις ταινίες  Η ζωή είναι ωραία (1997), Ο Τίγρης και το χιόνι (2005) και Ginger e Fred (1986).

Δεκαοχτώ χρόνια μετά το “Nowhere”, η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης μεταφέρουν τη μουσική του στο ελληνικό σήμερα με έναν τρόπο μοναδικό και ιδιαίτερο.

Πιστεύει ο Θοδωρής Βουτσικάκης ότι οι μουσικές και τα τραγούδια κουβαλάνε την ενέργεια των δημιουργών τους; “Φυσικά, και κάποιες φορές η ενέργεια αυτή είναι τόσο δυνατή, διαπεραστική, που νιώθεις ότι τους γνωρίζεις χρόνια. Τα τραγούδια κουβαλάνε τη γνώση, τα βιώματα, το αίσθημα τους. Υπάρχουν φορές που η άμεση επικοινωνία με έναν δημιουργό μπορεί να κάνει την διαδικασία της ερμηνείας πολύ συναρπαστική. Σαν να περικλείεις έναν ολόκληρο κόσμο μέσα σε έναν άλλον, τον δικό σου” λέει στο Marie Claire. 

Δεν μπορούσαμε να μην την ρωτήσουμε και τι είναι αυτό που κάνει γα εκείνον όμορφη τη ζωή. “Πολλά πράγματα, καθημερινά. Χθες βράδυ για παράδειγμα, θυμήθηκα τις ευχές που κάναμε με τους φίλους μου, ως έφηβοι, όταν ξαπλώναμε στην άμμο. Είδα το πριν και το μετά κι ένιωσα πλήρης για όσα έχουν έρθει στη ζωή μου.”

Το single “Η αφορμή” κυκλοφορεί με music video από την Panik Oxygen κι εμείς εξασφαλίσαμε μερικές backastage φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

Στο music video πρωταγωνιστεί η Φαίδρα Νταϊόγλου.

Τα γυρίσματα έγιναν με την κινηματογραφική ματιά του Σεραφείμ Ντούσια.

Ο ρυθμός ξεκινάει, τα βλέμματα ηλεκτρίζονται και η μουσική με τους στίχους γίνονται το καλύτερο όχημα για να φωτίσουν οι πρωταγωνιστές “όλα τα θέλω και τα μη”!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below