Στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών στήθηκε μια φιλανθρωπική βραδιά από το HOPEgenesis με στόχο, που είναι και ο σκοπός της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Από πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις, η οποία αποτυπώνει το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα  προκύπτει ότι 1 στις 4 γεννήσεις στη χώρα μας πραγματοποιείται από γυναίκες ηλικίας 35-39 ετών. Την ίδια ώρα, η χώρα μας εμφανίζει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πρώτων γεννήσεων από μητέρες ηλικίας άνω των 40 στην Ευρώπη. Οι γυναίκες στη χώρα μας δυσκολεύονται πολύ συνδυάζοντας τη μητρότητα με την επαγγελματική απασχόληση γιατί δεν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες.

Η χθεσινή βραδιά με τίτλο “I am hope” ήταν μια προσπάθεια για την ανατροπή της εικόνας που υπάρχει στην Ελλάδα. Τα χίλια εισιτήρια των εκατό ευρώ πουλήθηκαν όλα και τα έσοδα  θα παραχωρηθούν εξ ολοκλήρου για τον πανελλαδικό αγώνα της HOPEgenesis που ίδρυσε ο οραματιστής μαιευτήρας γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και η Όλγα Κεφαλογιάννη που είναι πρέσβης του ανθρωπιστικού έργου της HOPEgenesis από το χώρο της πολιτικής.

“Εδώ και αρκετό καιρό, συμμετέχω ενεργά και παρεμβαίνω στο δημόσιο διάλογο για το δημογραφικό πρόβλημα. Παρακολουθώ με ανησυχία τις στατιστικές και τις προβλέψεις. Και πιστεύω ότι κάθε σοβαρή προσπάθεια επίλυσης της υπογεννητικότητας και στήριξης της ελληνικής οικογένειας, είναι πολύτιμη” πριν από λίγες εβδομάδες αναλαμβάνοντας το νέο της ρόλο.

“Σήμερα, είναι ανάγκη όσο ποτέ, η νέα γενιά, η ελληνική οικογένεια, αλλά και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, να ανακτήσουν την πίστη τους σε ένα καλύτερο μέλλον. Περισσότερο όμως είναι ανάγκη, όλοι μας, ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει, να αγκαλιάσουμε κάθε πρωτοβουλία που προσφέρεται να προστατεύσει τις αξίες μας, τον θεσμό της οικογένειας, το δικαίωμα στη μητρότητα, το μέλλον της κοινωνίας μας. Ήλθε η ώρα να είμαστε ενεργοί και αλληλέγγυοι” συμπλήρωσε η Κρητικιά πολιτικός.

 

Η Χριστίνα Κοντοβάμε τον Τζώνη Καλημέρη.
Η Αγάπη Πολίτη και ο Πέτρος Κωστόπουλος.
Η Έλενα Χριστοπούλου με τον Άρη Καβατζίκη.
Η Κατερίνα Καινούργιου.
Η Χριστίνα Πολίτη.
Ο Στέλιος Κουδουνάρης και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη με την αδερφή της, Χριστίνα.
Ο Σάββας Πούμπουρας με την εγκυμονούσα σύζυγό του, Αρετή Θεοχαρίδη.
Η Λόλα Νταϊφά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below