Πως θα σου φαινόταν να έπινες το κοκτέιλ σου παρέα με την Beyoncé; Ή να έλεγες στην κολλητή σου, “Πάμε να πιούμε μια Frida Kahlo”; Από τον επόμενο μήνα ένα πρωτότυπο βιβλίο θα σου δώσει τη δυνατότητα να ξεδιψάς με μία Rihanna με πάγο ενώ μαθαίνεις τα νέα των φίλων σου ή να απολαμβάνεις μία Zadie Smith ενώ διαβάζεις το αγαπημένο σου μυθιστόρημα!
Η συγγραφέας του δημοφιλούς βιβλίου “Fashion that Changed the World”, Jennifer Croll, αποφάσισε να τιμήσει το γυναικείο δυναμισμό, με ένα “πάρτι” τυπωμένο σε χαρτί: αυτό είναι το νέο της βιβλίο “Free the Tipple”. 60 από τις πιο δυναμικές -και συχνά τελείως διαφορετικές μεταξύ τους- γυναίκες στον κόσμο, διασημότητες από τον 20ό αιώνα μέχρι σήμερα, έδωσαν έμπνευση στη συγγραφέα για να δημιουργήσει ευφάνταστα κοκτέιλ. Οι προσωπικότητες αυτές έχουν διαμορφώσει ενεργά τις τέχνες, την πολιτική, τη μόδα, τη λογοτεχνία, τον αθλητισμό και την επιστήμη με το έργο και την προσωπικότητά τους. Ανάμεσά τους φιγουράρουν οι  Frida Kahlo, Rihanna, Marlene Dietrich, Serena Williams, Virginia Woolf, Yoko Ono, η αρχιτέκτων Zaha Hadid και η συγγραφέας Zadie Smith. Κάθε συνταγή για cocktail που θα βρεις στο βιβλίο αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα, το στυλ και το έργο της κάθε γυναίκας και δημιουργήθηκε με βάση το ποτό που της άρεσε να πίνει, το αγαπημένο της υλικό ή μια γεύση ή άρωμα που συνδέθηκε μαζί της. Για παράδειγμα το κοκτέιλ Beyoncé έχει ως βασικό συστατικό τη λεμονάδα, παίρνοντας προφανώς ως αφορμή το άλμπουμ της, Lemon.
Το Free the tipple είναι ένας πρωτότυπος οδηγός με ιδέες για εύγευστα cocktail, αλλά και μια ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα μερικές από τις πιο έξυπνες, δυναμικές και χαρισματικές γυναίκες του τελευταίου αιώνα.

A post shared by Jen Croll (@jencroll) on

Την εικονογράφιση υπογράφει η ταλαντούχα illustrator Kelly Shami, ενώ το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο το Σεπτέμβριο.