Το καλοκαίρι χωρίς παγωτό απλώς δεν γίνεται. Και αν νομίζετε πως χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό, άπειρα υλικά ή επαγγελματικές γνώσεις για να το απολαύσετε στο σπίτι, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Το πιο απλό, κρεμώδες και νόστιμο παγωτό γίνεται χωρίς παγωτομηχανή και μόνο με τρία βασικά υλικά.
Είναι το απόλυτο DIY επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού – εύκολο, δροσιστικό και εντυπωσιακό για να το προσφέρετε και στους καλεσμένους σας.
Αν αναζητάτε μια γρήγορη και σοκολατένια λύση, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τρία απλά υλικά, ένα μπολ και λίγη υπομονή για την κατάψυξη. Το αποτέλεσμα; Ένα σπιτικό παγωτό με γεύση πραλίνα φουντουκιού, πλούσιο και απολαυστικό, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
150 ml κρέμα γάλακτος (πολύ καλά παγωμένη)
1 αυγό
120 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Πώς θα το φτιάξετε:
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί (προσοχή να μη σφίξει πολύ). Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το αυγό για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς.
Προσθέστε την πραλίνα φουντουκιού στο αυγό και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Ενσωματώστε απαλά την σαντιγί στο μείγμα πραλίνας, διπλώνοντας με μια μαρίζ ή κουτάλα, μέχρι να έχετε ένα λείο, ομοιόμορφο μείγμα.
Μεταφέρετε το παγωτό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, σκεπάστε καλά και αφήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες ή μέχρι να παγώσει πλήρως.
Δείτε παρακάτω μια εναλλακτική της ίδιας συνταγής, αυτή τη φορά χτυπώντας το ασπράδι του αυγού σε μαρέγκα. Τα υλικά είναι ίδια.
@fussfreeflavours No churn 3 ingredient Nutella ice cream with less than 5 minutes hands on time! You will be making this all summer long! Softly scoopable from the freezer! Ingredients 150ml Double Cream 1 Egg* 120g Nutella * Raw Eggs – in the UK the advice is that it is safe to eat raw eggs if they have the British Lion mark on them. If worried you can buy pasteurised eggs in some other countries. I have been eating ice cream made with raw eggs multiple times a week for many years and have never had a problem. But please do your own research. I far prefer this method than the condensed milk recipe which I find overly sweet. Full recipe and instructions hints and tips at https://fussfreeflavours.com/chocolate-hazelnut-ice-cream/ Link in profile on my instagram #Fussfreeflavours ♬ original sound – Fuss Free Flavours
Σημείωση: Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυγό, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 2-3 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα. Η υφή θα γίνει λίγο πιο πυκνή, αλλά εξίσου απολαυστική.