Ανήσυχα πνεύματα με δυναμικό χαρακτήρα που ζουν στο zerOpoint τους, πετυχαίνουν ολοένα και υψηλότερους στόχους και εκφράζουν απόλυτα αυτό που διεθνώς ονομάζουμε “slashers”. Μια λέξη που μπορεί να σας μοιάζει άγνωστη, αλλά πλέον συγκαταλέγεται στους πιο «δημοφιλείς» όρους στον εργασιακό χώρο. Μπορεί, μάλιστα, να είστε και εσείς μία slasher και να μην το γνωρίζετε!

O όρος εμφανίστηκε επίσημα πρώτη φορά το 2007 στο βιβλίο της Marci Alboher, με τίτλο One Person/Multiple Careers, για να περιγράψει τους ανθρώπους που ασχολούνται με πολλά επαγγέλματα ή δραστηριότητες την ίδια χρονική στιγμή και προέρχεται από την αγγλική λέξη slash, που αναφέρεται στη γραμμή (/) που χρησιμοποιούμε για να συνδέσουμε δύο όρους σε μία πρόταση.

Οι slashers είναι άτομα που σταδιοδρομούν σε δύο ή και περισσότερες επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές ασχολίες κάνοντας πράξη τα όνειρά τους για μια ζωή χωρίς συμβιβασμούς.

Ουσιαστικά, slashers είναι οι άνθρωποι που τολμούν να κάνουν μια στροφή/προσθήκη στην καριέρα τους και να κυνηγήσουν τους πόθους τους. Είναι οι νέοι που δεν συμβιβάζονται, παίρνουν ρίσκα και δοκιμάζουν τα όριά τους. Είναι δραστήριοι και ενεργοί, ενώ βρίσκουν το zerOpoint τους – το σημείο που αποτελεί την έμπνευσή τους και τούς οδηγεί στην απόλυτη αρμονία – και με αφετηρία αυτό ακολουθούν τα όνειρά τους και συνεχίζουν τα βήματά τους προς μια ζωή, στην οποία εκείνοι θέτουν τους κανόνες. Δεν στριμώχνονται σε καλούπια αλλά αναλαμβάνουν, χωρίς δισταγμό, πολλαπλούς ρόλους.

Τα οφέλη των πολλαπλών ρόλων και της ανακάλυψης του zerOpoint

Αν είστε αρκετά ενεργοί στα social media είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη προσέξει το slash μεταξύ των τίτλων που φέρουν αρκετοί άνθρωποι στις πληροφορίες των προφίλ τους, καθώς η τάση γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στην νέα γενιά. Δικηγόρος/dancer, δασκάλα/εικαστικός, μάγειρας/content creator, ηθοποιός/σχεδιάστρια μόδας είναι μερικά μόνο παραδείγματα slashers.

Η επιλογή αυτή ίσως μοιάζει παράδοξη ή κουραστική, μα έχει πολλά οφέλη για τον άνθρωπο, με πιο σημαντικό εκείνο της ενίσχυσης των κοινωνικών και διαπροσωπικών του σχέσεων. Παράλληλα, ενισχύει τις δεξιότητες του ατόμου και συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων ιδεών, αλλά και στην ικανοποίηση πολλών ενδιαφερόντων και αναγκών του.

Με αφορμή την αυξανόμενη διάδοση του όρου, αλλά και την καμπάνια zerOpoint powered by glo, συνομιλήσαμε με τέσσερις σύγχρονες γυναίκες που ζουν σύμφωνα με τα «θέλω» τους, δίχως να διστάζουν να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους, μάθαμε πώς κατάφεραν να συνδυάσουν τις ενασχολήσεις τους, αλλά και ποιο είναι το σημείο εκείνο όπου όλες οι αντίθετες δυνάμεις συναντήθηκαν, ώστε να βρουν την απόλυτη ισορροπία, ή αλλιώς, ποιο είναι το zerΟpoint τους.

Τέσσερις Ελληνίδες slashers μιλούν στο Marie Claire 

Χριστιάνα Μπέτα – Εικαστικός και απόφοιτος Νομικής

Η Χριστιάνα Μπέτα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Αγγλίας μετά το σχολείο και αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της κι εργάστηκε στον κλάδο της δικηγορίας, αποφάσισε τελικά να «ενδώσει» στην τέχνη που της κέντριζε το ενδιαφέρον από πολύ μικρή ηλικία – τη ζωγραφική.

Παράλληλα, με την εργασία της ως νομικός σύμβουλος σε ναυτιλιακή εταιρεία του Λονδίνου, ζωγράφιζε και δημιουργούσε μερικά από τα πιο όμορφα έργα της. Η ίδια παραδέχεται πως εκείνη η περίοδος ήταν αρκετά απαιτητική, παρά το ότι και η εργασία της και η ενασχόληση με τη ζωγραφική τή γέμιζαν με χαρά.

Αναγνωρίζει πως χωρίς να κάνεις θυσίες δεν μπορείς να κερδίσεις αυτό που θέλεις και προσπαθεί μέσα από τις δημιουργίες της να μεταδίδει φως και την αγάπη της για τη ζωή. Αντλεί έμπνευση από την καθημερινότητα, τη μουσική και τη ζωή της, ενώ τα έργα της χαρακτηρίζουν τα έντονα χρώματα και οι γραμμές που θυμίζουν pop art. Επιλέγει στην τέχνη της να ενσωματώνει τις έννοιες της αγάπης, του πάθους και του έρωτα, μέσα από funky χρώματα και ποικίλα σχέδια.

Όσο για το zerΟpoint της; Η δημιουργία, η τέχνη και η έμπνευση.

 

Ιωάννα Πέτρα Τσαντάκη, σχεδιάστρια ρούχων BLAMEYOURDAZE και Νεφέλη Τσαντάκη, δημιουργός Moshi moshi ceramics

Η ένωση δύο διαφορετικών τεχνών και η δύναμη των διδύμων

Οι αδερφές Τσαντάκη συνεργάζονται, η καθεμιά από τον δικό της τομέα και δημιουργούν πρακτικές συλλογές αντικειμένων, εμπνευσμένες από την καθημερινότητα, τη φύση, την ιστορία. Η Ιωάννα Πέτρα Τσαντάκη είναι η creative director του brand “BLAMEYOURDAZE”, ενώ η αδερφή της, Νεφέλη, είναι η καλλιτέχνιδα που δημιουργεί κεραμικά αντικείμενα για το Moshi moshi Ceramics.

Μπορεί πλέον οι δύο αδερφές να είναι μια ομάδα, αλλά αυτό δεν ήταν το πλάνο εξ αρχής.

Η Ιωάννα από ένα λάθος που έγινε στο μηχανογραφικό της ασχολήθηκε με το σχέδιο, το οποίο την «κέρδισε» από την πρώτη στιγμή. Καταπιάστηκε, αρχικά, με το styling και την ενδυματολογία στο θέατρο, μέχρι που ανακάλυψε την αγάπη της για το σχέδιο μόδας, με το οποίο ασχολείται πλέον, αποκλειστικά, μέσω του brand που έχει δημιουργήσει.

Από την άλλη, η Νεφέλη σπούδαζε αρχιτεκτονική, αλλά γρήγορα κατάλαβε πως η συγκεκριμένη σχολή δεν κάλυπτε τις ανησυχίες της και έτσι μεταπήδησε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Στη διάρκεια ενός ταξιδιού της στην Ινδονησία το 2017 ξεκίνησε να ασχολείται την κεραμική, με αποτέλεσμα έπειτα από μερικά χρόνια να δημιουργήσει το Moshi moshi Ceramics.

Οι δύο αδερφές πιστεύουν και υποστηρίζουν τα «δίδυμα συνεργασιών». Θεωρούν πολύ ενδιαφέρον το να μοιραζόμαστε τις ιδέες μας με ανθρώπους με τους οποίους υπάρχουν κοινοί κώδικες επικοινωνίας ή κοινή αισθητική, ώστε να μπορούν αυτές να υλοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι δύο αδερφές αποτελούν ένα τέτοιο «δίδυμο συνεργασιών», αφού έχουν καταφέρει να συνδυάσουν με αρμονία τα brands, BLAMEYOURDAZE και Moshi moshi Ceramics, σε μια συνεργασία που έχει «γεννήσει» συλλογές που υπόσχονται πολλές εκπλήξεις.

Έμπνευσή τους είναι η καθημερινότητα, η τέχνη και η μουσική. Τις απλές, «χωρίς φασαρία» γραμμές στα ρούχα και τα κεραμικά εμπνέονται από τη φύση, τη μυθολογία και τους αρχαίους πολιτισμούς.

Όσο για το σημείο όπου ισορροπούν τα πάντα το zerΟpoint τους – η Ιωάννα το βρίσκει στην αρχή μιας ιδέας και στον τρόπο σχεδιασμού και υλοποίησής της, ενώ η Νεφέλη στα ταξίδια.

 

 

Έλλη Τσιτσιπά, χορεύτρια μπαλέτου – Ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής

Η Έλλη Τσιτσιπά ασχολείται από μικρή με τον χορό. Ωστόσο, πάντα θαύμαζε το γυναικείο σώμα, τις δυνατότητες και την ομορφιά του. Έτσι, επιθυμώντας να ασχοληθεί με την περιποίησή του, αλλά κι εξερευνώντας τις δυνατότητές της για περαιτέρω επαγγελματικές επιλογές, δημιούργησε ένα κέντρο αισθητικής στη Βούλα.

Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με το πιάνο, τη ζωγραφική, την υποκριτική και το μόντελινγκ, αλλά στην καρδιά της έχουν ξεχωριστή θέση ο χορός και η αισθητική.

Αγαπά πολύ τις δύο επιλογές της, αν και δεν κρύβει πως το να τις συνδυάσει είναι αρκετά δύσκολο, κυρίως λόγω των απαιτητικών ωραρίων κάθε μίας. Η αισθητική και ο χορός είναι κομμάτια της ζωής της, τα οποία θέλει να εξελίξει όσο καλύτερα και όσο περισσότερο γίνεται.

Αυτό αποτελεί και το zerΟpoint της, το σημείο στο οποίο τα πάντα ισορροπούν και βρίσκουν αρμονία: η συνεχής εξέλιξη στον χορό και την αισθητική.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below