Αν θέλετε να σερβίρετε κάτι πραγματικά πρωτότυπο και εντυπωσιακό στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το Φέτα Tree με ΔΩΔΩΝΗ είναι η πρόταση που θα κλέψει την παράσταση. Ένα απαλό, αρωματικό dip – γιορτινό, παιχνιδιάρικο και απόλυτα απολαυστικό – που υπόσχεται να ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας από την πρώτη μπουκιά.

Συνδυάζοντας πλούσιο γιαούρτι, ΔΩΔΩΝΗ και φέτα ΔΩΔΩΝΗ Π.Ο.Π., μυρωδικά και φρούτα, το αποτέλεσμα θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο… σε λευκό φόντο.

Τι είναι το Φετα Tree

Πρόκειται για μια απλή συνταγή, η οποία γίνεται εύκολα, αλλά εντυπωσιάζει. Με βασικά υλικά τη φέτα και το γιαούρτι, παίρνει το σχήμα μικρού χριστουγεννιάτικου δέντρου και στολίζεται με άνηθο, δενδρολίβανο και σπόρους ροδιού. Μπορεί να μπει στο ψυγείο από νωρίς και σερβίρεται με κράκερ, φρυγανισμένο ψωμί, παξιμάδια, τοματίνια και αγγουράκι ή γίνεται η απόλυτη σος για συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα.

Η Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ, το κύριο συστατικό της συνταγής που σας προτείνουμε, παράγεται από 100% ελληνικό, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα και συγκεντρώνει όλα τα αρώματα και τη νοστιμιά της Ηπείρου. Έχει αναγνωριστεί και βραβευτεί μέσα στα χρόνια για την υψηλή και σταθερή της ποιότητα, ενώ την απολαμβάνουμε σκέτη ή σαγανάκι, σε σαλάτες, πίτες, λαδερά, τώρα και ως dip στο γιορτινό τραπέζι. Όσο για τα γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗ, αυτά συνδυάζουν αρμονικά την παράδοση με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Παρασκευάζονται από 100% αγνά υλικά και αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και είναι ιδανικά για κάθε ηλικία και περίσταση.

Διαβάστε παρακάτω πώς θα φτιάξετε το Φέτα Tree:

Τι θα χρειαστείτε – Υλικά:

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ πλήρες
  • 400 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
  • Μπούκοβο (1 κουταλιά αν είναι καυτερό, 2 κουταλιές αν είναι γλυκό)
  • 2 ματσάκια άνηθο
  • Σπόρους ροδιού
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο για την διακόσμηση

Πώς θα το φτιάξετε

Σε ένα μπολ αρχικά ρίχνουμε το γιαούρτι, μετά τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά. Τυλίγουμε το μείγμα σε μεμβράνη, αφού το έχουμε τοποθετήσει σε ξύλο κοπής ή στον δίσκο που θα το σεβρίρουμε, σχηματίζοντας με τα χέρια έναν κώνο, για να θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.

Στη συνέχεια, αφού έχει σταθεροποιηθεί, το τοποθετούμε στον δίσκο σερβιρίσματος που θέλουμε, το πασπαλίζουμε με τον άνηθο, προσέχοντας να μην αφήνουμε λευκά κενά, προσθέτουμε διάσπαρτα φουντίτσες δεντρολίβανο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρόδι πιέζοντας διάσπαρτα τους σπόρους μέσα στο dip.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below