Το καλοκαίρι θέλει δροσερά γλυκά και ένα σοκολατένιο σεμιφρέντο είναι ό,τι πρέπει για να γλυκαθείτε μετά την παραλία. Εντοπίσαμε τη συνταγή στο olivemagazine.gr.

Υλικά
Για το σεμιφρέντο
2/3 φλιτζανιού καφέ εσπρέσο (ρόφημα)
½ φλιτζάνι λικέρ
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
4 αποξηραμένα σύκα
5 αβγά
1½ φλιτζάνι γάλα
1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
220γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
120γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Για το σεμιφρέντο: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το εσπρέσο, το λικέρ, το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα σύκα κομμένα στη μέση και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τα σύκα στο ψυγείο μαζί με το σιρόπι για να κρυώσουν.

Χτυπάμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, ενώ συγχρόνως ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε κουταλιές από το ζεστό γάλα μέσα στα αβγά, για να πάρουν θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μείγμα των αβγών μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα αμέσως σε ένα μπολ και το ακουμπάτε σε ένα μεγαλύτερο μπολ με πάγο (κρύο μπεν μαρί).

Μόλις πέσει η θερμοκρασία από την κρέμα ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα φουντούκια, τα σύκα ψιλοκομμένα χωρίς το σιρόπι και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, καλυμμένη εσωτερικά με μεμβράνη, και φυλάμε στο ψυγείο για 6 ώρες, μέχρι να παγώσει το σεμιφρέντο. Σερβίρουμε το σεμιφρέντο σε φέτες περιχυμένο με λίγο σιρόπι από τα σύκα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below