Ξέρουμε ότι είσαι σε αυτή τη φάση του κορεσμού από το φαγητό και τα γλυκά των γιορτών. Παρόλο που νιώθεις ότι έχεις φάει πάρα πολύ υπάρχουν πολλά που έχουν περισέψει και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Ένα από αυτά είναι και οι κουραμπιέδες. Κι επειδή δεν πετάμε ποτέ φαγητό, ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει μέσα από το akispetretzikis.com, τη λύση. Με βασικό υλικό τους κουραμπιέδες μπορείς να φτάξεις ένα νόστιμο μωσαϊκό.

Υλικά

120 γρ. αμύγδαλα, χοντροκαβουρδισμένα
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
5 κ.σ. κονιάκ
200 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. κακάο
300 γρ. κουραμπιέδες
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχόμενα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά. Θα δούμε ότι το μείγμα μας θα σφίξει αρκετά αφού προσθέσουμε το αλκόολ.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να καβουρδιστούν δηλαδή να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας: τα αμύγδαλα, το κακάο και τους κουραμπιέδες αφού τους σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας. Περιχύνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά μας και ανακατέουμε καλά.

Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα μας κατά μήκος και ρολάρουμε με προσοχή μια καραμελίτσα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Τέλος, βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε κατευθείαν.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below