Μπορούμε να παραδεχθούμε πια ότι το TikTok έχει γίνει ο σύγχρονος Τσελεμεντές του… τεμπέλη. Κάθε μέρα προκύπτει και μια νέα συνταγή που γίνεται viral και αυτό που την κάνει να ξεχωρίσει είναι η ευκολία, τα λίγα υλικά και η γεύση. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις συνταγών που γίνονται γνωστές είτε επειδή είναι περίεργες είτε επειδή είναι λίγο αηδιαστικές, όμως, είναι τόσες πολλές οι πετυχημένες, που κάνουμε τα στραβά μάτια.

Και μια από τις τελευταίες συνταγές που έγιναν viral είναι η ζύμη για κέικ ή μάφιν με βάση τη βρώμη. Μια νόστιμη αλλά και υγιεινή επιλογή, για ένα σούπερ, χορταστικό και γευστικό πρωινό. Αυτή η ζύμη πολυψήθηκε και πολυαγαπήθηκε, αφού ήδη το hashtag #bakedoats έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 322.4 εκατ. προβολές.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όταν αναμείξουμε τη βρώμη μαζί με αυγά και μαγειρική σόδα, τα κλασικά υλικά που συναντάμε στις ζύμες για κέικ και μάφιν, έχουμε ως αποτέλεσμα ένα μείγμα αφράτο σαν σύννεφο και λείο σαν βελούδο. Με βάση αυτό το μείγμα μπορούμε να φτιάξουμε το κέικ ή το μάφιν που εμείς θέλουμε. Αφού το μεταφέρουμε στη φόρμα, μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι τραβάει η όρεξή μας και να το μεταμορφώσουμε. Είτε με την προσθήκη απλών υλικών, όπως κομμάτια σοκολάτας, φρούτα του δάσους, ξηρούς καρπούς ή σταφίδες είτε και άλλες παρασκευές που θα μετατρέψουν το κέικ βρώμης σε ένα κανονικό επιδόρπιο. Ταιριάζει όμορφα με την κρέμα τυριού σαν ένα άλλο κέικ καρότου, αρκεί να προσθέσουμε στη ζύμη μας τα ανάλογα και απαραίτητα μπαχαρικά.

Για την εκδοχή βανίλια-σοκολάτα θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ

Νιφάδες βρώμης
Το βασικό μας υλικό. Οι νιφάδες βρώμης θα μας δώσουν την υφή που ψάχνουμε, σε αντίθεση με το πίτουρο βρώμης που δεν θα μας δώσει ένα τόσο αφράτο και νωπό αποτέλεσμα. Θα χρειαστούμε 1/2 φλιτζάνι.

Αυγά
Ένα μόνο αυγό αρκεί για τη συνταγή. Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια βίγκαν εκδοχή, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αυγό με 1/4 φλιτζ. γάλα της επιλογής μας.

Μπανάνα
Μια γινωμένη μπανάνα θα χαρίσει στο μείγμα ακόμη περισσότερη γεύση και τη γλυκύτητα που χρειάζεται μια ζύμη γλυκιάς παρασκευής.

Σιρόπι σφενδάμου
Μία κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τη γλυκιά γεύση της μπανάνας.

Μαγειρική σόδα
Θα χρειαστούμε 1/2 κουτ. γλυκού για να φουσκώσει η ζύμη μας.

Αλάτι
Μία πρέζα αλάτι για τη γεύση.

Κακάο σε σκόνη
Αν θέλουμε να είναι σοκολατένια η ζύμη μας, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας. Είναι προαιρετική επιλογή.

Βανίλια
Ένα κλωνάρι βανίλιας για τη γεύση και το άρωμα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα καψουλάκι βανίλιας.

Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και μεταφέρουμε στη φόρμα.

Ψήνουμε τη μείγμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄.

Πηγή: olivemagazine.gr 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below