Ένα από τα χόμπι που εξασκούμε αρκετά αυτές τις μέρες είναι η μαγειρική. Ο λόγος είναι και πρακτικός πέρα από τη διασκέδασή μας γιατί θα πρέπει να φάμε. Μια καλή λύση, για να περιορίσουμε και τις περιττές εξόδους ειδικά αν ανήκουμε ή έχουμε στο σπίτι άτομο από ευπαθή ομάδα, είναι να φτιάξουμε μόνες μας τα ψωμί.

Μια εύκολη συνταγή μοιράζεται μαζί μας η Υβόννη Μπόσνιακ που αυτές τις μέρες τις περνάει κι εκείνη σε καραντίνα με τον σύζυγό της Αντώνη Ρέμο και την 5χρονη κόρη τους Ελένη.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ ελαιόλαδο
300 ml χλιαρό νερό

Για την εκτέλεση η Υβόννη μας δίνει τις εξής οδηγίες (που μπορείς να δεις αναλυτικά και στο παρακάτω βίντεο):

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ ,προσθέτουμε στο τέλος το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε (5-7λεπτά ) με το χεράκι μέχρι να έχουμε μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη χωρίς να κολλάει! Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25´ περιμένοντας να φουσκώσει!
Τοποθετούμε στο φούρνο τέρμα κάτω ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβουμε στη πιο ζέστη θερμοκρασία που έχει ο καθένας.

Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα!
Βγάζουμε τη ζύμη και τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 80gr.
Και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα ψωμάκια μας ή και ολόκληρο ψωμί αν θέλουμε!
Τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά!
Όλο το μυστικό της συνταγής είναι αφού βάλουμε το ταψί με τα ψωμάκια στο φούρνο, να ρίξουμε αμέσως στο ταψί που ήδη έχουμε βάλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό, κλείνουμε το φούρνο γρήγορα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους.

View this post on Instagram

Καλημέρα 🌼 Συνταγή για τα ψωμάκια !!! 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 κιλά αγάπη ♥️ 2 κ.γ ζάχαρη 2 κ.γ αλάτι 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 2 κ.σ ελαιόλαδο 300 ml χλιαρό νερό (περίπου , το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας ) Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ ,προσθέτουμε στο τέλος το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε (5-7λεπτά ) με το χεράκι μέχρι να έχουμε μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη χωρίς να κολλάει! Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25´ περιμένοντας να φουσκώσει! Τοποθετούμε στο φούρνο τέρμα κάτω ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβουμε στη πιο ζέστη θερμοκρασία που έχει ο καθένας ( Σε εμένα είναι 275 βαθμούς ) Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα! Βγάζουμε τη ζύμη και τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 80gr. ( Εγώ το κάνω με το μάτι αλλά αν θέλεις να βγουνε ομοιόμορφα μπορείς να τα ζυγίσεις) Και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα ψωμάκια μας ή και ολόκληρο ψωμί αν θελουμε! Τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά! Όλο το μυστικό της συνταγής είναι αφού βάλουμε το ταψί με τα ψωμάκια στο φούρνο, να ρίξουμε αμέσως στο ταψί που ήδη έχουμε βάλλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό (μη τρομάξετε με το θόρυβο) κλείνουμε το φούρνο γρήγορα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους! Θέλω φωτογραφίες 🤤😃 #yvonnespsomakia #μένουμε_σπίτι #ψωμάκια #withlove #paparounosporo🙄 #yvoniniskitchenstories

A post shared by Yvonne Bosnjak (@yvonini) on

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below