Η Λένα Παπαληγούρα υποδύεται μία ρομαντική ηρωίδα που ζει στη δίνη ενός απαγορευμένου έρωτα στην εποχή του Μεσοπολέμου.Έτσι, η κουβέντα μαζί της στράφηκε και γύρω από τις δυσκολίες στις ανθρώπινες σχέσεις τότε και τώρα, αλλά και στην ισορροπία δυνάμεων μέσα στην οικογένεια. Η Λένα μας προέτρεψε, ολόσωστα, σε αυτοκριτική: “Eμείς οι γυναίκες πόσο χώρο και πόση πρωτοβουλία δίνουμε; Ας μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους – στους άντρες, στην κοινωνία. Αυτό είναι το εύκολο. Θέλει και από εμάς να προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε τον άντρα, να μιλάμε για οικογένειες, όχι για μια μάνα με τα παιδιά της”, λέει μεταξύ άλλων η Λένα Παπαληγούρα σχολιάζοντας τα στερεότυπα για το μεγάλωμα των παιδιών.

Φωτ.: Γιώργος Καπλανίδης (Τhis is not another agency*) Επιμέλεια: Ελίνα Συγγαρέως, χτένισμα- μακιγιάζ: Christos Mazourek (This His Not Another Agency*)

Η παράσταση είναι διασκευή του πολυαγαπημένου μυθιστορήματος του Στρατή Μυριβήλη, τον οποίο η Λένα χαρακτήρισε “έναν κατεξοχήν ρομαντικό, που πήγε να πολεμήσει δύο φορές εθελοντικά για την πατρίδα και που πίστευε σε ιδανικά”. Σε σχετική ερώτηση περί ιδανικών η ίδια αποδεικνύεται εξίσου ρομαντική: “Πάντα υπάρχει χώρος για ιδανικά. Το θέμα είναι πώς εμείς τον δημιουργούμε. Έχουμε ατομική ευθύνη για όλα τα πράγματα. Σίγουρα είναι μία εποχή που σε προσγειώνει σε έναν ωμό ρεαλισμό και δεν χωράνε ούτε πολλά όνειρα ούτε πολλή αισιοδοξία, θέλει αγώνα για να τα διατηρήσεις… θα πάλευα για την αγάπη, για τον άνθρωπο που αγαπώ. Και για την ελευθερία μου θα πάλευα, αλλά είναι το κατά πόσο είμαστε πραγματικά ελεύθεροι είναι μια μεγάλη συζήτηση”.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο Marie Claire που κυκλοφορεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου με το Πρώτο Θέμα.

 

View this post on Instagram

Λένα Παπαληγούρα: Μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς μας και το πρόσωπο μιας γενιάς που αλλάζει τα στερεότυπα. Η @lena_papaligoura, που πρωταγωνιστεί στη Δασκάλα με τα χρυσά μάτια στο θέατρο Βέμπο, μίλησε στην @anastasialadiab για την παράσταση, τους ρομαντικούς ήρωες του Μυριβήλη, τα ιδανικά για τα οποία θα πάλευε σήμερα και τον γιο της. Στο νέο τεύχος #marieclairegreece Μαρτίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα @protothema.gr Φωτογραφία: @kaplanidis (Τhis Is Not Another Agency*) Επιμέλεια: @elinasygareos Χτένισμα-μακιγιαζ @christosmazurek (Τhis Is Not Another Agency*) #marieclairegr #newissue #march

A post shared by Marie Claire Greece (@marieclairegreece) on