Αν υπάρχει κάτι για το οποίο ξεχωρίζει ο Minas, είναι που συνδυάζει την πολυτέλεια με την αυθεντικότητα. Και αυτό είναι που αποτυπώνεται στην ταινία μικρού μήκους που παρακολουθήσαμε στην Gold Class των Village του The Mall, που δημιουργήθηκε για την ζωή, τα όνειρα και την καριέρα του. Στη συνέντευξή του μιλάει για τους σταθμούς της ζωής του, που τον καθόρισαν σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη. Ξεκινώντας την αφήγησή του με την παιδική του ηλικία και συνεχίζοντας με την ενασχόλησή του με το μηχανικό σχέδιο κατά την θητεία του στο ναυτικό.

Θέλοντας να εξελιχθεί βρέθηκε στην Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Η γνωριμία του με τον Keith Richards των Rolling Stones, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επαγγελματική του πορεία. Ήταν εκείνος που του είπε να βάλει την υπογραφή του στο μπροστινό μέρος των διάσημων ρολογιών που είχε σχεδιάσει για γνωστό οίκο και μάλιστα είχε κάθε λόγο να χαμογελάει, αφού στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, o κιθαρίστας των Rolling Stones ποζάρει φορώντας στο δεξί του χέρι, το ρολόι του διάσημου Έλληνα σχεδιαστή.

Αρκετά χρόνια μετά από όσα πέρασε στην Αμερική, έχοντας το «σύνδρομο του Οδυσσέα» επέστρεψε στην Ελλάδα. Η ταινία με τίτλο «Pencil & Paper», είναι διαθέσιμη στην ανανεωμένη ιστοσελίδα: www.minas-designs.com.

 

Η ιστοσελίδα του σχεδιαστή, σε συνεργασία με την Kommigraphics, η οποία επιμελήθηκε τη δημιουργία της, συμμετέχει στα βραβεία «Ermis Awards» στις κατηγορίες “Digital Craft” και “Craft & Technology Artistry”. What’s next?
Το short film έγινε σε συνεργασία με τους: Producer-Director Panos Kallitsis / 1st AC Vasilis
Tsapopoulos / Gaffer DAY 1 Giorgos Margaris / Gaffe DAY 2 Sakis Mpaimpos / Color Grade
Manthos Sardis / Location Sound Recordist Stauros Avramidis.