Σίγουρα το lockdown συνέβαλε στο να πάρουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα τα podcasts. Μπήκαν στη ζωή μας σχετικά πρόσφατα. Όμως, η εμφάνισή τους άλλαξε τον τρόπο που ψυχαγωγούμαστε, που συλλέγουμε πληροφορίες και που ενημερωνόμαστε. Μπορούν να γίνουν σχεδόν τόσο ψυχαγωγικά όσο μία ταινία, ενημερωτικά όσο μία ραδιοφωνική εκπομπή κι εκπαιδευτικά όσο ένα σεμινάριο. Με τον παραπάνω συνδυασμό, μας παρουσιάζεται ένας καινούριος τρόπος να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τα θέματα που μας ενδιαφέρουν, χωρίς να χρειαστεί να βγούμε απο το σπίτι ή να πληρώσουμε κάποια συνδρομή.

Και μπορεί η μόδα να έχει παγώσει προς το παρόν λόγω της πανδημίας, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εξαφανιστεί τελείως από τις ζωές μας. Στον κόσμο των podcasts, μπορείς να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου γύρω από τους εμβληματικούς οίκους, να ενημερωθείς για τις νέες τάσεις και να αποκομίσεις  απόψεις γύρω απ’ο τη βιομηχανία της μόδας. 

  1. Chanel connects

Εδώ και αρκετό καιρό τώρα, ο οίκος Chanel, συνδυάζει την καινοτομία και την τεχνολογία με την αισθητική και το πάθος. Η συγκεκριμένη εκπομπή εστιάζει στον πολιτισμό και την τέχνη και στο πως η πανδημία έχει αναδιαμορφώσει τις αντιλήψεις μας γι’ αυτά. Το κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η καλλιτεχνική βιομηχανία σε αυτή την εποχή της αβεβαιότητας. Παράλληλα όμως, μεγάλα ταλέντα του χώρου, μοιράζουν λόγια αισιοδοξίας κι ελπίδας μέσα από τις συνεντεύξεις τους.  

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

2. Dior talks 

Μετά απο την άφιξή της τον Ιούλιο του 2016, η Maria Grazia Chiuri, προσπαθεί να μετατρέψει τη μόδα, σε ένα συνεχή διάλογο. Η απόδειξη είναι το τελευταίο της project, το Dior talks. Σε αυτό το podcast, πρωταγωνιστεί η τέχνη και ο φεμινισμός. Θα βρείς πολλές behind the scenes αποκαλύψεις, συντεντεύξεις από εξαιρετικούς καλλιτέχνες καθώς και αμέτρητους διάλογους. Ένας ιδιαίτερος τρόπος για να γνωρίσεις τον κόσμο του εμβληματικού οίκου, μακριά από κάθε οθόνη. 

3. Gucci podcast 

 

Άλλος ένας τρόπος να αφήσεις τη φαντασία σου να ταξιδέψει είναι να παρακολουθήσεις αυτό το podcast. Με σκοπό να φέρει στη ζωή τον κόσμο του Gucci, περιλαμβάνει καλλιτεχνικές φωνές, προσωπικότητες, παιδικές αναμνήσεις και πολύ storytelling. Εισχώρησε στον κόσμο του οίκου και μάθε περισσότερα για την ιδιαίτερη και ασυνήθιστη ομορφιά που τον χαρακτηρίζει.

4. Dressed: The history of fashion

Εδώ θα ανακαλύψεις την ιστορία της μόδας, τάσεις, θέματα ομορφιάς και άλλα. Θα βρεις επίσης, πολλές συνεντεύξεις από fashion experts που θα σε γεμίσουν με γνώσεις. Έπειτα θα ανακαλύψεις την ιστορία πίσω από την ενδυμασία.

5. The Glossy

Διαφορετικό από τα παραπάνω. Τo Glossy podcast αναλύει τις επιπτώσεις που έχει η τεχνολογία στην μόδα και στη luxury βιομηχανία. Είναι μία εκπομπή που θα σε βάλει σε σκέψεις προσφέροντάς σου πλήρη ενημέρωση.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below