Η ταινία «House of Gucci», όπου ο Ρίντλεϊ Σκοτ αφηγείται την ιστορία της οικογένειας που έχει σημαδέψει ποικιλοτρόπως τον κόσμο της μόδας, σκηνοθετώντας τους Τζέρεμι Άιρονς, Τζάρεντ Λέτο, Σάλμα Χάγιεκ, Αλ Πατσίνο, Άνταμ Ντράιβερ, Lady Gaga, είναι βασισμένη στην ομότιτλη βιογραφία της Sara Gay Forden, που πρόσφατα ήρθε μεταφρασμένη στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Έσοπτρον.

Το «House of Gucci» δεν είναι μια ιστορία για μια εμπορική φίρμα, είναι μια ιστορία για ανθρώπους που χάρη στη σκληρή δουλειά, την επιμονή και την προσήλωση στο όραμά τους, δημιούργησαν μια αυτοκρατορία.

Το όνομα Gucci ακουγόταν τόσο γλυκό, τόσο σαγηνευτικό… Συνώνυμο της πολυτέλειας, του στυλ, της δύναμης. Αλλά ήταν η κατάρα τους.

Ένα βιβλίο για τη μεγάλη αγάπη, την υψηλή ραπτική, τις επιχειρηματικές και οικογενειακές αξίες. Μια ιστορία με καυτό ταμπεραμέντο, όπου οι μοίρες των ανθρώπων, η ανάπτυξη της φίρμας Gucci και, φυσικά, η αγάπη είναι πονηρά συνυφασμένες. «Ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς», σύμφωνα με την «Economist», μας εμπνέει να βυθιστούμε ακόμα πιο βαθιά στον κόσμο της αυτοκρατορίας όπου η λάμψη συνδιαλέγεται με το σκοτάδι.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Έσοπτρον

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, που βγαίνει στις 25/11 στις αίθουσες:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below