Η Natalie Portman θέλησε να απαντήσει στη σκληρή διαδικτυακή κριτική της Rose McGowan αναφορικά με την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί των Oscars. Θυμίζουμε ότι η Portman, θέλοντας να κάνει ειδική μνεία στις γυναίκες σκηνοθέτες που δεν ήταν υποψήφιες στη συγκεκριμένη κατηγορία, συνόδευσε το Dior φόρεμά της με μία κάπα στην οποία ήταν κεντημένα τα ονόματά τους.

Ωστόσο, η κίνησή της δεν έκατσε καλά στη McGowan που ούτε λίγο ούτε πολύ την κατηγόρησε για απάτη και είπε πως το να φορέσει την κάπα δεν ήταν πράξη γενναιότητας αλλά περισσότερο «Σα μία ηθοποιό που υποδυόταν το ρόλο κάποιου που νοιάζεται». Σε δήλωσή της λοιπόν η Portman συμφώνησε μαζί της πως δεν αξίζει να την αποκαλούν «γενναία».

«Συμφωνώ με την κα McGowan ότι είναι ανακριβές να με αποκαλούν “γενναία” επειδή φόρεσα ένα ένδυμα που έφερε πάνω του γυναικεία ονόματα. Η γενναιότητα είναι ένας όρος που σχετίζεται πολύ περισσότερο με πράξεις όπως αυτές των γυναικών που καταθέτουν εναντίον του Harvey Weinstein τις τελευταίες εβδομάδες, υπό απίστευτη πίεση», εξήγησε η 38χρονη ηθοποιός.

Η McGowan στο μεταξύ, είναι μία εκ των πολλών γυναικών που έχουν κατηγορήσει ανοιχτά τον Weinstein για βιασμό, ενώ στην προκειμένη ουσιαστικά είχε υπονοήσει ότι η Portman προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι στις γυναίκες σκηνοθέτες, καθώς δεν έχει συνεργαστεί με τις περισσότερες από αυτές.