Οι Mötley Crüe είναι μια ροκ μπάντα που ιδρύθηκε στο Los Angeles της California τον Ιανουάριο του 1981 από τέσσερις εξαιρετικά ταλαντούχους αλλά ταυτόχρονα εντελώς αυτοκαταστροφικούς τύπους: To μπασίστα Nikki Sixx ( αυτό δεν ήταν το πραγματικό του όνομα, το άλλαξε με δικαστική απόφαση επειδή ο πατέρας του τον εγκατέλειψε σε ηλικία 2 ετών και ο ίδιος κουρασμένος από τη βία που δεχόταν από τους πολυάριθμους συντρόφους της μητέρας του αυτομαχαιρώθηκε, την κατηγόρησε ότι το έκανε εκείνη και έτσι έχασε την κηδεμόνία του), το ντράμερ Tommy Lee ( o oποίος προερχόταν από μια υποδειγματικά αγαπημένη και ανεκτική οικογένεια, με ελληνίδα μητέρα ), τον τραγουδιστή Vince Neil ( έχασε τη μικρή του κόρη από καρκίνο, παραιτήθηκε για κάποιο διάστημα από το group και επανήλθε) και τέλος τον κιθαρίστα Mick Mars ( ήταν ο μεγαλύτερος από όλους και γνώριζε ότι πάσχει από μια ασθένεια που θα τον καθιστούσε σύντομα ανάπηρο).

H ταινία “The Dirt” θέλει ανοιχτό μυαλό και γερό στομάχι: Θα δει κανείς πράγματα που πραγματικά έγιναν αλλά είναι στ αλήθεια πολύ ακραία. Αν και οι τέσσερίς τους είναι κατά βάθος αγαπημένοι μεταξύ τους, δε διστάζουν να κάνουν ο ένας σεξ με τη γυναίκα του άλλου-είτε εν γνώσει τους είτε εν αγνοία τους. Ο εθισμός του Nikki στην ηρωίνη τον στέλνει στο θάνατο, αλλά ένας μαύρος διασώστης μέσα στο ασθενοφόρο του καρφώνει δυο ενέσεις αδρεναλίνης στην καρδιά γιατί πολύ απλά δεν ήθελε να πεθάνει ο μπασίστας των Mötley Crüe στα χέρια του. Ο Οzzy Osbourne με φλοράλ φόρεμα, ουρεί δίπλα στις ξαπλώστρες και στη συνέχεια σκύβει και γλύφει το πάτωμα. Όχι, το The Dirt δεν είναι ούτε καθωσπρέπει, ούτε κυριλέ. Είναι όμως αληθινό. Και αυτό είναι που μετράει εδώ.

Το συγκρότημα έδωσε την τελευταία του συναυλία στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Οι Mötley Crüe βρίσκονται στη δέκατη θέση της λίστας του MTV “Top 10 Heavy Metal Bands Όλων των Εποχών”. Η ταινία “The Dirt” που αναφέρεται στη ζωή τους είναι διαθέσιμη στο Netflix.