Το φορτηγό – σύμβολο της Don Julio, της tequila που μεταφέρει τις αξίες του ιδρυτή της: το πάθος για ποιότητα, την πίστη στην παράδοση, την επιμονή στη χειροτεχνία θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 8-24 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια tequila με εξαιρετικά ισορροπημένη και απαλή αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο, λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων με μια δροσερή, υφάλμυρη επίγευση.

Το truck με το εκλεκτό απόσταγμα περιπλανιέται σε αγαπημένα bars με σκοπό να μας ταξιδέψει νοερά στα χρώματα και την κουλτούρα της πατρίδας του αγαπημένου μας ποτού, το Μεξικό.

Ακολουθώντας το road show, μας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουμε  την κορυφαία tequila Don Julio σε μοναδικά serves, αλλά και στην απόλυτη έκφρασή του σε μια Tommy’s Margarita. Μιλάμε για μια  αξέχαστη εμπειρία που μας μεταφέρει στις φυτείες με τις μπλε αγαύες. Εκεί που o Don Julio González έλεγε «Αν έχεις πάθος, τα έχεις όλα!»

Το αυθεντικό truck της Don Julio θα βρίσκεται σε μερικά από τα πιο εκλεκτά bar της Αθήνας και συγκεκριμένα στα: Rockfellas, στη Μαρίνα Ζέα – 8/9, Nalu, στον Άλιμο – 12/9, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος, στον Πειραιά – 13/9, Moorings, στη Βουλιαγμένη – 14/9, Dodo’s, στην Αγία Παρασκευή – 15/9, Mosaiko, στη Γλυφάδα – 16/9, Μπελ Ρεϋ, στο Κουκάκι – 17/9, Odori, στην Πλατεία Κλαυθμώνος – 20/9, Bronco, στην Κηφισιά – 21/9, Bookali, στο Χολαργό – 22/9, Rumors, στη Βουλιαγμένη – 23/9, Hide & Seek, στο Χαλάνδρι – 24/9

.

Extra+ info

O Don Julio González δεν έκανε καμία υποχώρηση στην ποιότητα. Φύτεψε κάθε αγαύη σε μεγάλη απόσταση από την άλλη, δίνοντας σε κάθε μία χωριστά τη δυνατότητα να αναπτυχθεί με τις καλύτερες προδιαγραφές πριν το θερισμό. Διαλέγοντας τις πιο χυμώδεις  piña, τις μετέφερε ο ίδιος στο αποστακτήριο του με το θρυλικό του truck και τις άφηνε να ψηθούν αργά για 72 ώρες. Μια tequila γεμάτη πάθος

Κάθε tequila Don Julio φτιάχνεται από 100% αγνές αγαύες που έχουν συλλεχθεί με το χέρι στα υψίπεδα του Jalisco – σε μια από τις πιο εύφορες περιοχές καλλιέργειας αγαύης της χώρας.

Παράγεται στα Highlands της Jalisco, όπου το μικροκλίμα και το πλούσιο σε μεταλλεύματα και άργιλο έδαφος επιτρέπουν στη μπλε αγαύη να ανθίσει. Οι Jimadors, εδώ και πολλές γενιές, είναι οι ειδικοί στην τέχνη της συγκομιδής αγαύης και χαίρουν μεγάλου σεβασμού στο Μεξικό.

Οι Piñas κόβονται με το χέρι σε 3 ή 4 μέρη και με αργό ρυθμό μαγειρεύονται στον ατμό σε παραδοσιακούς φούρνους για 3  ημέρες μέχρι να απελευθερώσουν το γλυκό χυμό της αγαύης. Χρειάζονται 8 pounds μπλε αγαύης για να παραχθεί ένα μπουκάλι tequila.

Για τις ξεχωριστές γεύσεις στις παλαιωμένες tequila, κάθε μία ωριμάζει για διαφορετικό χρονικό διάστημα σε δρύινα βαρέλια των οποίων η θερμοκρασία και υγρασία ελέγχονται.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below