Σε μία αρκετά «μουδιασμένη» περίοδο που ακολουθεί θέλοντας και μη τις «επιταγές» μιας πανδημίας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνεπές στο ραντεβού του, προετοιμάζεται για την έναρξή του στις 5 Νοεμβρίου έχοντας στη φαρέτρα του περισσότερο χρώμα από ποτέ.

Για το σχεδιασμό των φετινών πολύχρωμων poster της 61ης διοργάνωσης επιστρατεύθηκε ο βάσκος illustrator Λουίς Μαθόν, τακτικός συνεργάτης των New York Times, New Yorker και Little White Lies. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, η παραγωγή του φεστιβάλ προσαρμόζεται σύμφωνα με τα δεδομένα και τις ανάγκες της πρωτοφανούς συγκυρίας που ζούμε και σύντομα θα υπάρξει περαιτέρω σχετική ενημέρωση:

«Αυτή τη στιγμή χτίζουμε ένα υβριδικό μοντέλο για προβολές και δράσεις σε αίθουσες, στο διαδίκτυο και στο δημόσιο χώρο. Σε δυο εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το υβριδικό φετινό Φεστιβάλ.

Το σκεπτικό πίσω από τις αφίσες
Μια πυξίδα, πολλά χρώματα, καμία κατεύθυνση. Επιστρέφουμε στα βασικά, στις σταθερές που χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Επικαλούμαστε τον παιδικό μας εαυτό που μας θυμίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική μας ανάγκη για μια εποχή πιο ξέγνοιαστη.

Αναζητούμε νέο πλοηγό το σινεμά. Οι ταινίες δείχνουν ζωτικά σημεία του ανθρώπινου ορίζοντα, δείχνουν όσα μας φέρνουν πραγματικά κοντά. Μάς προτείνουν καινούριους τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από κινηματογραφικές στιγμές, μέσα από την διαρκώς εναλλασσόμενη εμπειρία της θέασης, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση προσανατολισμού για το αύριο.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 5 έως 15 Νοεμβρίου.»

Λίγα λόγια για τον Λουίς Μαθόν
Ο Λουίς Μαθόν είναι illustrator και animator. Έχει γεννηθεί στο Γκέτσο, στη Χώρα των Βάσκων και ζει στη Βαρκελώνη. Η δουλειά του είναι γεμάτη χρώματα και κίνηση. Για τα έργα του χρησιμοποιεί τόσο ψηφιακά μέσα, όσο και σχεδίαση στο χέρι. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης (The New York Times, The New Yorker, Vogue), καθώς και με το βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Little White Lies, το οποίο συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα για τη δουλειά του στο www.mazonluis.com και στον λογαριασμό του στο Instagram @luismazonstuff

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below