Το τελευταίο ταξίδι των περισσοτέρων, ήταν το περασμένο καλοκαίρι, όταν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί και πήγαιναν απροσδόκητα καλά. Έκτοτε, το lockdown που ήρθε λίγο καιρό μετά, τον Νοέμβριο, δεν μας επέτρεψε να προγραμματίσουμε ένα εγχώριο ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο. Αυτό σημαίνει ότι η ανάγκη να μαζέψουμε πράγματα, να τα βάλουμε σε μια βαλίτσα και να φύγουμε με συνοπτικές διαδικασίες, είναι πιο έντονη από ποτέ. Ο συνεχόμενος εγκλεισμός και η δουλειά από το σπίτι έχουν οδηγήσει αναπόφευκτα  και σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, όσον αφορά τη διαμονή μας κάπου.

Από την αρχή της πανδημίας και μετά, πολύς κόσμος που αναζητά σπίτια στο Airbnb, έχει διαφοροποιήσει τις προτιμήσεις του, με το social distancing να παραμένει ιερό. Αναφορικά με το New Hosts Earnings Report, οι παρακάτω ανέσεις είναι εκείνες που κάνουν περιζήτητα τα Airbnb που τις διαθέτουν. Εμείς με τη σειρά μας, μακάρι να μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και να κάνουμε διακοπές, κι ας μην ήταν πρώτης τάξεως σπίτι.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Με εξωτερική αυλή

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των προτιμήσεων στα Airbnb πριν από την πανδημία και μετά, είναι ότι οι άνθρωποι επιλέγουν να αναζητούν σπίτια που διαθέτουν εξωτερική αυλή. Θέλουν έναν χώρο που να τους προσφέρει κάτι παραπάνω από έναν ύπνο, αλλά να μπορούν να απολαμβάνουν τη διαμονή εκεί με οποιοδήποτε τρόπο. Μια όμορφα διακοσμημένη αυλή, όπου θα μπορούν κάποιοι ακόμα και να παίζουν εξωτερικά παιχνίδια ή να κάθονται μέχρι αργά μαζί με την παρέα, κάνει τη μεγάλη διαφορά.

SHAUN MONTERO/UNSPLASH

Με private πισίνα

Καλοκαίρι έρχεται, μια private πισίνα ποτέ δεν δυσαρέστησε κανέναν. Με τα νέα δεδομένα οι πισίνες είναι απαγορευτικές, με αποτέλεσμα όσοι αναζητούν ένα σπίτι στο Airbnb να διαθέτει private πισίνα. Για την ακρίβεια, έχουν σκαρφαλώσει αυτές οι αναζητήσεις συγκριτικά με εκείνες που έγιναν πέρισυ, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης Google.

BERNARD HERMANT/UNSPLASH

Με workspace εμπνευσμένο από Pinterest

Κάποτε θέλαμε να πάμε διακοπές, να κλείσουμε κινητό και laptop, να μην έχουμε wifi πουθενά για να εξαφανιστούμε πλήρως από τα social media ή έστω ήμασταν ικανοποιημένοι και με χαμηλή ταχύτητα. Να, όμως, που όλα μπορούν να αλλάξουν, με μια πανδημία. Διότι τώρα που έχουμε μάθει να εργαζόμαστε με τηλεργασία, δεν μας ενοχλεί καθόλου να πάμε κάπου να αλλάξουμε παραστάσεις και να συνεχίσουμε σε workspace ιδιαίτερο, όμορφο και με θέα. Αυτό έδειξε μια έρευνα του περασμένου χρόνου, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία, 1 στους 3 ανθρώπους θέλει να πάει διακοπές σε σπίτια όπου θα μπορεί να εργαστεί κανονικά.

ROBERTO NICKSON/UNSPLASH

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below