Το καλοκαίρι, οι περισσότερες γυναίκες θέλουμε να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας και το πρώτο πράγμα το οποίο βάζουμε σαν στόχο είναι συνήθως τα μαλλιά μας. Άλλες σκεφτόμαστε να τα «φωτίσουμε» επιλέγοντας να κάνουμε μια αλλαγή στο χρώμα τους, ενώ κάποιες πειραματιζόμαστε με το κούρεμά τους. Μια από τις πιο θηλυκές τάσεις που επικρατούν και που κάνουν την εικόνα μας ακόμα πιο σέξι, με έναν όμως ανεπιτήδευτο τρόπο, είναι η γαλλική φράντζα, γνωστή και ως French fringe.

Η συγκεκριμένη εκδοχή της φράντζας μοιάζει με «κουρτινάκι» στο πλάι. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια κομψή και safe αλλαγή στο κούρεμα και η τάση αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις Γαλλίδες, ενώ μεσουράνησε στα 70’s με την Brigitte Bardot να είναι η πιο γνωστή εκπρόσωπός της.

Τι πρέπει όμως να προσέξεις πριν «υιοθετήσεις» αυτήν την τάση;

Το σχήμα του προσώπου σου

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Ζήτησε από τον κομμωτή ή την κομμώτριά σου να δημιουργήσουν τη French fringe αφού πρώτα έχουν δει προσεκτικά τα χαρακτηριστικά και το σχήμα του προσώπου σου, ώστε το αποτέλεσμα να σε κολακεύει. Το μάκρος της από το κέντρο του μετώπου μπορεί να διαφέρει και να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες σου.

View this post on Instagram

The hearts dress ❤️

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Το φυσικό σχήμα των μαλλιών αν αυτά είναι σγουρά

Το να έχεις σγουρά μαλλιά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να επιλέξεις να κάνεις μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στα μαλλιά σου. Ζήτησε να επιμεληθεί το hair look σου ένας άνθρωπος που ειδικεύεται στα σγουρά μαλλιά και γνωρίζει από πρώτο χέρι, πώς και πόσο πρέπει να τα κόψει. Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεις τη φράντζα, προτίμησε μια light εκδοχή.