Εμφανίζεται συνήθως μετά τα τριάντα και είναι ένα από τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα. Η ροδόχρους ακμή, γνωστή και ως rosacea είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματική νόσος του προσώπου, της οποίας τα συμπτώματα εκδηλώνονται με εξάψεις και κόκκινες κηλίδες, κυρίως στα μάγουλα. Η σωστή φροντίδα του δέρματος μπορεί να περιορίσει τις επιπτώσεις της, όμως υπάρχουν και κάποιες λύσεις για τις γυναίκες που αφορούν στο μακιγιάζ και συγκεκριμένα τη χρήση ενός must προϊόντος, του blush.

Ακολουθώντας τα tips αυτά είναι εφικτό μέσα από το καθημερινό μακιγιάζ να καλύψεις τα σημάδια της ροδόχρου ακμής και να νιώσεις ξανά αυτοπεποίθηση.

Tip 1 – Ουδετεροποίησε τον τόνο της επιδερμίδας

Οταν παρατηρείς ότι το δέρμα έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά κόκκινο στα μάγουλα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να εφαρμόσεις blush, είναι να δώσεις ουδέτερο και ομοιόμορφο τόνο στην περιοχή. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με το να απλώσεις γενναία ποσότητα από ένα υπερ  – καλυπτικό foundation, αλλά με την εφαρμογή τοπικά είτε ενός color correcting προϊόντος είτε με λίγη ποσότητα concealer.

Tip 2 – Επένδυσε στη σωστή απόχρωση

Μπορεί θεωρητικά το χρώμα υγείας και νεανικότητας να είναι ένα αποτέλεσμα που φέρνει το blush σε ροζ απόχρωση, όμως στην περίπτωση της ροδόχρου ακμής θα πρέπει να το αποφύγεις. Αντί αυτού επένδυσε σε blush με ροδακινί, κοραλλί ή μπρονζέ υποτόνους, το οποίο θα ταιριάξει άψογα με την επιδερμίδα και θα χαρίσει ένα φυσικό εφέ.

Tip 3 – Προτίμησε blush σε μορφή πούδρας

Παρότι το blush σε κρεμώδη υφή είναι ένα από τα αγαπημένα προϊόντα πολλών γυναικών, θα ήταν ιδανικότερο ένα blush σε μορφή πούδρας, καθώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στην επιδερμίδα μετά το foundation και το concealer και να αποτρέψει τη λιπαρότητα στην περιοχή και την εμφάνιση υπερβολικής γυαλάδας.