Η γυναικεία ομορφιά δεν μπορεί να είναι προνόμιο των λίγων και τυχερών. Γοητευτικοί δεν θεωρούνται πια μόνο οι άνθρωποι με λευκή επιδερμίδα, με ντελικάτα χαρακτηριστικά και γαλάζια μάτια, που συχνά χαρακτηρίζονται ως άγγελοι. Στον «άτλα» της ομορφιάς συμπεριλαμβάνονται γυναίκες μαύρες,  με δυναμισμό και ισχυρή προσωπικότητα, οι οποίες κατάφεραν να «σπάσουν» τα στερεότυπα και να βοηθήσουν στην εξάλειψη των διακρίσεων. Λαμπρό παράδειγμα αποτελούν εκείνες που πρωταγωνιστούν πια στον κόσμο της μόδας αλλά και της ομορφιάς, με όπλο την ξεχωριστή φυσική γοητεία τους.

Εκτός από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και τις τέλειες αναλογίες, οι γυναίκες αυτές έχουν ένα ακόμα αξιοζήλευτο στοιχείο επάνω τους που τις κάνει τόσο μοναδικές και δεν είναι άλλο από τα πυκνά, ακατέργαστα, σγουρά τους μαλλιά. Για εκείνες βέβαια αυτά δεν είναι απλά ένα κομμάτι του τέλειου παζλ που συνθέτει την εικόνα τους. Τα μαλλιά των μαύρων γυναικών είναι αγάπη, γλώσσα και πολιτισμός. Είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν και εκφράζονται στον κόσμο που ζουν. Είναι ένα μέσο για να δηλώσουν το ποιες είναι.

Ας δούμε όμως 4 στοιχεία που αξίζει να γνωρίζεις για αυτά:

-Το να προσπαθήσεις να αγγίξεις τα μαλλιά μιας μαύρης γυναίκας, χωρίς πρώτα να ζητήσεις την άδεια για να το κάνεις, τότε αυτό είναι πολύ πιθανό να εκληφθεί ως υποτίμηση απέναντι στο πρόσωπό τους και ένδειξη ασέβειας.

-Παρότι το στιλ των μαλλιών τους μοιάζει ατημέλητο και “carefree”, στην πραγματικότητα το χτένισμά τους απαιτεί αρκετό χρόνο για να επιτευχθεί. Μάλιστα οι μαύρες γυναίκες εφαρμόζουν το λεγόμενο “wash day” το οποίο είναι στην ουσία καθαρισμός και περιποίηση των μαλλιών, κάτι που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες μέχρι και ολόκληρη ημέρα.

-Αν και απαιτούν ατέλειωτες ώρες φροντίδας, χάρη στην ποιότητά τους, τα μαλλιά των μαύρων γυναικών είναι εύκολα στη διαχείριση, για το λόγο αυτό και μπορούν να υποστηρίξουν πολλά και διαφορετικά hairstyles ανάλογα την περίσταση.

-Μολονότι πολλές γυναίκες τα ζηλεύουν και θα ήθελαν πολύ να είχαν ένα φυσικό afro look, αν κάνεις μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για τον αγγλικό όρο “unprofessional hairstyles,” θα διαπιστώσεις ότι στον επαγγελματικό χώρο, αυτά τα μαλλιά, έχουν υπάρξει η αφορμή για πολλά προβλήματα ακόμα και για απολύσεις καθώς θεωρούνταν πως δημιουργούσαν μια όχι και τόσο επαγγελματική εικόνα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below