Τα μαλλιά αποτελούν ένα πολύ μεγάλο «όπλο» γοητείας για το λόγο αυτό όλες οι γυναίκες θέλουμε να τα διατηρούμε υγιή και περιποιημένα. Όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα από το οποίο τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να ξεφύγουμε: οι κόμποι.

Θα έχεις παρατηρήσει ότι αυτοί εμφανίζονται είτε μετά το μπάνιο είτε μόλις έχεις ξυπνήσει το πρωί. Η προσπάθεια σου να τα χτενίσεις καταλήγει σε μια επώδυνη διαδικασία που τα καταστρέφει, αφού οι πιθανότητες να ξεριζώσεις τούφες ή να «σπάσεις» αρκετές τρίχες είναι μεγάλες.

Πώς θα τους ξεφορτωθείς την επόμενη φορά χωρίς να καταστρέψεις τα μαλλιά σου;

Σύμφωνα με τους hairstylists πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

Χρησιμοποίησε ένα detangling spray 

Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο περιποιείται απαλά τα μαλλιά, σέβεται την ακεραιότητα του τριχωτού του κεφαλιού και χάρη στη μαλακτική του δράση, ξεμπλέκει τα μαλλιά, ξαναδίνοντάς τους τη χαμένη τους ομορφιά και εξαιρετική απαλότητα. Θεωρείται απαραίτητο για σένα που έχεις βαμμένα μαλλιά καθώς αυτά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

 

View this post on Instagram

 

Slip® scrunchies… not just a hair accessory. 💋💋 @marianna_hewitt #SlipAmbassador #ArmCandy

A post shared by Slip Silk Pillowcase (@slipsilkpillowcase) on

Χτένισέ τα με μια detangling βούρτσα

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά από τους κόμπους είναι να χρησιμοποιήσεις μια βούρτσα με αραιά, μακρύτερα ειδικά σχεδιασμένα «δοντάκια», καθώς αυτά δεν τραβούν, δεν σπάνε και δεν τραυματίζουν την τρίχα.

Ξεκίνα από τις άκρες και όχι από τις ρίζες

Αν το προσπαθείς να λύσεις τους κόμπους ξεκινώντας το χτένισμα από τις ρίζες, το κάνεις τελείως ανάποδα. Αυτός είναι ο πιο σύντομος «δρόμος» προς την καταστροφή της τρίχας. Θα πρέπει να ξεκινάς από τις άκρες, ώστε όταν η βούρτσα κατεβαίνει προς τα κάτω στη συνέχεια αυτό να γίνεται με ομαλό τρόπο. Η μέθοδος αυτή μειώνει τον πόνο.

Μην ξεμπερδεύεις τα μαλλιά όταν είναι νωπά

Η υγρασία μπορεί να «κλειδώσει» ακόμα περισσότερο τους κόμπους, να τους κάνει πιο σφιχτούς, να δυσκολέψει το ξεμπέρδεμα και φυσικά αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της τρίχας. Προτίμησε να τα χτενίζεις όταν είναι στεγνά, χωρίζοντας τα σε τμήματα. Ένα τρικ είναι να εφαρμόσεις conditioner όσο είναι στεγνά για να μαλακώσουν οι κόμποι.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below