Πιστεύετε ότι η υγεία της επιδερμίδας μας επηρεάζεται μόνο από εξωτερικούς παράγοντες; Λάθος! Υπάρχουν και πολλά  πράγματα που την επηρεάζουν και βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας.

 Χημικά καθαριστικά προϊόντα 

Μπορεί να θέλετε ένα πεντακάθαρο σπίτι αλλά το να χρησιμοποιείτε βαριά χημικά προϊόντα για να καθαρίζετε την κουζίνα και το μπάνιο σας δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε γάντια και προσέχετε να μην εισπνέετε τα χημικά με τα οποία καθαρίζετε, η επιδερμίδα σας έρχεται σε έμμεση επαφή με τα χημικά με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ιδιαίτερα αρνητικά.

Air condition

Το φίλτρο του air-condition χρειάζεται συχνό καθάρισμα έτσι ώστε να μην εισπνέετε τους μικροοργανισμούς που διαχέονται στην ατμόσφαιρα από τα βρόμικα φίλτρα. Μπορεί να μην επιδρά άμεσα στην επιδερμίδα σας αλλά συμβάλει στην εμφάνιση αλλεργιών οι οποίες σίγουρα θα έχουν αρνητική επίδραση στην επιδερμίδα σας.

Κατοικίδια

Ακόμα κι αν δεν έχετε αλλεργία στα κατοικίδια ζώα, τα μαλλιαρά ζωάκια σας μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην επιδερμίδα σας. Οι γάτες και οι σκύλοι μπορεί να μεταφέρουν πολλά μικρόβια σε ανθρώπους που είναι ευάλωτοι σε δερματικά προβλήματα.Όσο ακίνδυνες και αν σας φαίνονται οι γάτες, πολλές φορές μπορεί να κάνουν κακό σε εσάς και στα παιδιά σας λόγω των μικροβίων που κουβαλάνε.

Νερό βρύσης

Ακόμα και αν δεν συνηθίζετε να πίνετε νερό από τη βρύση, η επιδερμίδα και τα μαλλιά σας δέχονται το νερό της βρύσης κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Αυτό το νερό που είναι αφιλτράριστο μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα λόγω της σκληρότητάς του. Πάρτε ένα φίλτρο και βάλτε το στη βρύση της ντουζιέρας έτσι ώστε να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το νερό στο πρόσωπο και το σώμα σας.

Τεχνολογία στην κρεβατοκάμαρα 

Η τηλεόραση και ο υπολογιστής μέσα στην κρεβατοκάμαρα κάνουν κακό στην επιδερμίδα σας. Αν ο χώρος που ξεκουράζεστε δεν είναι απόλυτα αφιερωμένος στην ξεκούρασή σας, τότε σίγουρα αυτό δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα σας, αφού η έλλειψη ύπνου είναι από τους κύριους λόγους που εμφανίζονται ρυτίδες.