Οι Γαλλίδες πάντα είναι πρότυπα στυλ και έμπνευση για να πετύχουμε μια κομψή αλλά ανεπιτήδευτη εμφάνιση. Και όταν μιλάμε για καρέ οι Γαλλίδες είναι σίγουρα αυτές που το κατέχουν καλύτερα από όλες.

Τη δεκαετία του 60, με το γαλλικό Νέο Κύμα, το καρέ έγινε το κούρεμα που εξέφραζε την τόλμη και την αυθεντικότητα της εποχής αυτής. Ήταν το πιο chic look που προτιμούσαν οι νέες πρωτοπόρες Γαλλίδες. Από τότε το κούρεμα αυτό έγινε το trademark των πρωταγωνιστριών του γαλλικού κινηματογράφου.

Vivre sa vie (1962)

Σε αυτή την ταινία του Jean-Luc Godard πρωταγωνιστεί η γυναίκα του Anna Karina ως Nana. Πρόκειται για μία νέα Παριζιάνα ηθοποιό που δουλεύει σε ένα record store για να τα βγάλει πέρα και τελικά καταλήγει στην πορνεία. Το τέλειο bob haircut της είναι κατάμαυρο και αγκαλιάζει τα αυτιά της.

La mariee etait en noir (1968)

Στην ταινία αυτή το καρέ της Jeanne Moreau είναι τόσο αυστηρό που θυμίσει playmobil. Είναι τόσο τέλειο επειδή η ηθοποιός φορούσε περούκα, αλλά σίγουρα είναι το τέλειο κούρεμα για την Moreau και κάθε chic γυναίκα.

Mauvais sang (1986)

H Juliette Binoche είναι ειδική στο καρέ. Προτίμησε το look αυτό σε πολλές ταινίες όπως στις Three Colours: Blue και The Unbearable Lightness of Being. Το πιο πετυχημένο καρέ το συναντούμε όμως στην ταινία Mauvais sang. Στην ταινία αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν σεξ χωρίς συναισθηματικό δέσιμο πεθαίνουν από μία θανατηφόρα ασθένεια. Το πολύ κοντό και χαλαρό καρέ της Binoche αναδεικνύει τέλεια το πρόσωπο και το λευκό της δέρμα.

Amelie (2001)

Σίγουρα το πιο γνωστό καρέ του 21ου αιώνα ως τώρα είναι αυτό της Audey Tautou στην ταινία Amelie. Η καλοκάγαθη Γαλλίδα προτιμά το πολύ κοντό καρέ μαζί με αφέλειες. Σε όποιο κομμωτήριο και αν πας ακόμα και σήμερα μπορείς να ζητήσεις το καρέ της Amelie και να ξέρουν ακριβώς τι θέλεις.

Climax (2018)

Στην προκλητική ταινία του Gaspar Noe που μοιάζει με ψυχεδελικό όνειρο ξεχωρίζει το τέλειο καρέ της Thea Carla Schott. Ως μέλος μιας άγρια χορευτικής ομάδας διασκεδάζει δίχως όρια, καπνίζει και πίνει χωρίς σταματημό. Το ξανθό της καρέ είναι αρκετά κλασσικό και παρόλα αυτά ταυτίζεται με ένα πρωτοποριακό και σέξι look.