Από μικρά παιδιά γνωρίζουμε τις μαργαρίτες, τα υπέροχα αγριολούλουδα με την πλούσια ανθοφορία που θαυμάζουμε στην εξοχή την περίοδο της άνοιξης. Οι μαργαρίτες είναι από πολύ κοινά αγριολούλουδα της χώρας μας και τα συναντάμε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Το ελληνικό τους όνομα είναι “ανθέμιδες”. Κατά την αρχαιότητα ήταν γνωστές για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες και ειδικότερα για την ικανότητα τους να επουλώνουν τις πληγές.

Η ανθοφορία αυτού του φυτού διαρκεί από τα τέλη της άνοιξης έως και το φθινόπωρο και κάθε χρόνο, γίνεται πηγή έμπνευσης, χάρη στο όμορφο πέπλο που δημιουργούν τα χρώματά του στη φύση. Οπως συμβαίνει για παράδειγμα με το nail art. Οι φωτογραφίες των γυναικών που έχουν επιλέξει τις μαργαρίτες ως σχέδιο για να διακοσμήσουν τα νύχια τους, βρίσκονται ανάμεσα στα top trends των social media.

Η γοητεία που εκφράζουν μέσα από την απλότητά τους αυτά τα μικρά λουλούδια δεν είναι όμως ο μοναδικός λόγος για τον οποίο τα επιλέγουν. Πρόκειται για ένα πανεύκολο nail art, το οποίο οι γυναίκες μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και μόνες στο σπίτι, αφού ο σχηματισμός μιας μαργαρίτας απαιτεί μόνο μερικές βούλες σε κύκλο και μια βούλα στο κέντρο του, ενώ ως προς τους χρωματικούς συνδυασμούς αυτοί είναι αμέτρητοι με αποτέλεσμα να ανανεώνουν αμέσως τη διάθεση, χάρη στο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

Δες παρακάτω μερικές ιδέες:

View this post on Instagram

Sunshine and daisies ☺️ • • Less is Norse by @opi

A post shared by jamie (@ohhowcuticle) on

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below