Αυτή είναι μια ιστορία που θα είχε γραφτεί διαφορετικά αν δεν μεσολαβούσε μια πανδημία. Με αφορμή το φετινό λανσάρισμα των νέων αντηλιακών, η αγαπημένη μας Korres είχε οργανώσει τον περασμένο Οκτώβριο ένα δημοσιογραφικό ταξίδι στους Λειψούς για να δούμε από κοντά τη δράση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Το ινστιτούτο με το οποίο ξεκίνησε μία ακόμη αξιοσημείωτη συνεργασία αποδεικνύοντας ξανά την επιθυμία της Korres να βελτιώνει συνεχώς την προσφορά της για τη διατήρηση της ομορφιάς του πλανήτη, σε αρμονία με τη φύση. Το ταξίδι αυτό δεν έγινε ποτέ, αν και όλως τυχαίως εγώ επισκέφτηκα το φανταστικό αυτό μικρό νησάκι στις περσινές καλοκαιρινές μου διακοπές. Αυτό όμως είναι μία άλλη υπόθεση.

Aς μιλήσουμε λοιπόν για τα πραγματικά ενδιαφέροντα νέα. Το ένα έχει να κάνει με τη νέα αντηλιακή συλλογή Κorres Γιαούρτι, με την οποία υποδεχόμαστε το καλοκαίρι και τον ήλιο με τον πιο ασφαλή τρόπο τόσο για το δέρμα όσο και για το περιβάλλον. Βασισμένα στην ισχυρή ενυδατική δράση και δροσιά του γιαουρτιού και με διαφανείς στο δέρμα υφές, τα νέα προϊόντα έχουν αναπτυχθεί χωρίς σιλικόνες, που είναι μη βιοδιασπώμενες, και χωρίς φίλτρα επιβλαβή για το θαλάσσιο περιβάλλον. Υπερτροφή της φύσης για το δέρμα, το γιαούρτι είναι φυσική πηγή πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών. Σε συνδυασμό με πανθενόλη, βιταμίνη Ε και φυτικά έλαια, οι νέες αντηλιακές συνθέσεις της Korres για το πρόσωπο και το σώμα είναι ιδανικές για το ευαίσθητο δέρμα. Προστατεύουν από τη φωτογηρανση και χαρίζουν ενεργή ενυδάτωση με διάρκεια, ενώ παράλληλα θρέφουν την επιδερμίδα. Μια νέα σειρά συνθέσεων που κάνει πραγματικότητα ό,τι ζητάμε από ένα αντηλιακό πέρα από την προστασία, όπως είναι η ενυδάτωση, η ελαστικότητα και η αίσθηση άνεσης.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Η νέα αντηλιακή συλλογή Κorres Γιαούρτι είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να υποδεχτούμε τον ήλιο τόσο για το δέρμα όσο και για το περιβάλλον

Η συνεργασία της Korres με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» είναι το δεύτερο πολύ σημαντικό νέο που αποτελεί και ένα ακόμα βήμα του brand προς τη βιωσιμότητα. Πρόκειται για μία συνεργασία που επικεντρώνεται στα θαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας – τα δάση των θαλασσών μας, οι πνεύμονες της Μεσογείου. Το είδος Posidonia Οceanica είναι ενδημικό, δηλαδή συναντάται μόνο στη Μεσόγειο, ενώ τα ελληνικά νερά στηρίζουν κάποιες από τις σημαντικότερες εκτάσεις λιβαδιών Ποσειδωνίας που επιβιώνουν έως σήμερα παγκοσμίως. Μία από τις κύριες δράσεις του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» -ένας οργανισμός με εξαιρετικά σημαντικό έργο για το περιβάλλον- στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής των θαλάσσιων λιβαδιών. Σε συνεργασία με διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς, χαρτογραφεί την έκταση και την κατάσταση των θαλάσσιων λιβαδιών στο Αιγαίο, ενώ συμβάλλει στην ανάκαμψή τους μέσω της φύτευσης υποβρύχιων κήπων, χρησιμοποιώντας ως «μοσχεύματα» βιώσιμα τμήματα του φυτού, που ξεβράζονται στα ρηχά νερά. Μια διαδικασία που συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και στη βελτίωση της υγείας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

 

Σε μία χώρα όπου το μπλε των θαλασσών και το φως του ήλιου είναι κυρίαρχα στοιχεία της ταυτότητάς της, η Korres για μία ακόμη φορά εστιάζει τόσο στη φροντίδα της επιδερμίδας μας όσο και στη βελτίωση της υγείας του πολύτιμου οικοσυστήματος. Δύο ακόμη πολύ καλοί λόγοι να την αγαπάμε.

Photo Credits: Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Μαργαρίτα Νικητάκη, Βασίλης Μεντογιάννης

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below